Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей

Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей.

Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей. Фото: ksat.com

Події
09 листопада 2022 13:53

На Харківщині правоохоронці знайшли кинуті російськими окупантами документи про плани щодо «розвитку» освіти країни-агресора в регіоні.

Папку з документами виявили у так званому відділі освіти, створеному окупантами в Ізюмі. Серед документів — «матеріали до наради з питань підтримки та розвитку систем освіти Харківської області», де одним із кураторів мало б бути «міністерство освіти РФ», повідомили в Офісі Генпрокурора.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти планували видати учням російські атестати про закінчення 11 класів. В одному з документів наголошується, що «Міносвіти треба прискорити друк атестатів на базі Білгородської області».

Також серед планів було запрошення до регіону викладачів із РФ — особливий акцент має бути на «істориках та літераторах» з метою запровадження «патріотичного виховання».

В одному із документів йдеться, що діти мають орієнтуватися виключно на заклади вищої освіти у Білгородській області.

Крім того, «1-2 дітей, які особливо відзначилися», окупанти планували відправити в табір у тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів — до Білгорода. Під прикриттям турботи та відпочинку планувалася російська пропаганда для дітей.

Вилучені документи будуть використані прокурорами для притягнення до відповідальності колаборантів та розслідування злочинів, пов'язаних із запровадженням російської освіти.

Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 1Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 1

Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 2 1Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 2

Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 3 2Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 3

Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 4 3Росіяни залишили в Ізюмі документи щодо перевиховання українських дітей фото 4

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах