З деталями від електроприладів: бійці Харківської ТРО затрофеїли російський безпілотник

Бійці Харківської ТРВ затрофеїли російський безпілотник.

Бійці Харківської ТРВ затрофеїли російський безпілотник. Фото: facebook.com/troskhidzsu/

Події
09 листопада 2022 12:25

Бійці Харківської окремої бригади територіальної оборони захопили російський безпілотник, який упав у прифронтовій зоні.

Про це у Facebook повідомило регіональне управління Сил територіальної оборони ЗСУ "Схід".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Українські військові виявили ворожий БПЛА під час розвідувального рейду на Харківщині. Фахівці розібрали машину та виявили всередині мікросхеми від різних іноземних електричних приладів, а також звернули увагу на низьку якість кріплень та інших деталей. Натомість корпус прикрашений написами "СРСР", "Za світ", а також літерами "Z" та "V", які використовуються для маркування російських військ.

"Клас об'єкту - "Сам зліпив з чого було". Пекельна машинка потрапила до рук тероборонівців, оскільки навіть не змогла долетіти до наших позицій і впала в сірій зоні. Однак той факт, що вона не розірвалася одразу в руках російського Кулібіна - вже диво", - говорять у прес-службі.

Аналітики сайту "Мілітарний" упізнали в збитому апараті модель безпілотника "Гранат-4", яку виробляє в Росії компанії "Іжмаш - безпілотні системи. Зазначається, що це перший публічно зафіксований випадок захоплення такого дрону з початку повномасштабної війни в Україні", - пише «Фокус».

"Гранат-4" призначений насамперед для ведення військової розвідки, спостереження, пошуку станцій стільникового зв'язку, ведення пошуково-рятувальних операцій. Росіяни оснащують такі безпілотники електрооптичними та інфрачервоними камерами, обладнанням для аерозйомки та радіоелектронної боротьби, поршневим двигуном.

Безпілотний комплекс перевозиться на спеціально обладнаних вантажівках КамАЗ, включає два БПЛА та засоби для керування. Як правило, обслуговують "Гранат-4" команда із чотирьох осіб, яка запускає апарат у небо за допомогою катапульти, а спускається він на парашуті.

Характеристики дрону "Гранат-4"

  • Довжина - 2,6 м
  • Розмах крил - 3,2 м
  • Вага - 30 кг
  • Максимальна швидкість польоту – 140 км/год.
  • Час польоту - до 6 год.
  • Час розгортання – 15 хв.
  • Робоча температура - від -30 до +40 градусів Цельсія

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах