Пошкоджена російськими обстрілами: Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка

Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка.

Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка. Фото: mkip.gov.ua

Події
04 листопада 2022 16:41

Міністерство культури просить долучитися до збору коштів на відновлення однієї з найбільших бібліотек Європи - бібліотеки імені Короленка.

Бібліотека була серйозно пошкоджена 13 березня через російські обстріли, йдеться в повідомленні Мінкульту.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У будівлі розбиті вікна, пошкодження отримали два книгосховища, головний корпус та рояль, на якому грав композитор Сергій Рахманінов. Крім того, було пошкоджено вітражі.

Пошкоджена російськими обстрілами: Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка фото 1Пошкоджена російськими обстрілами: Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка фото 1

У Мінкульті зазначили, що книжкові фонди нині у бібліотеці не пошкоджені, але через порушення температурного режиму це може статися.

"Обсяг фондів становить понад 7 мільйонів екземплярів документів різними мовами. Це фонд державного значення. І наша бібліотека сьогодні — це не лише фонд, а й хаб цифрової освіти, 13 читальних залів, два інформаційні інтернет-центри, 12 клубів за інтересами", – розповіла директор закладу Наталія Петренко.

Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка.Мінкульт збирає донати на відновлення бібліотеки імені Короленка. Фото: mkip.gov.ua

Для реставрації фасаду будівлі, ремонту книгосховищ, стін, вікон, дверей та іншого необхідно 128 мільйонів гривень. Сума не є остаточною, уточнити її можна буде лише після проведення експертизи.

Наразі кошти на відновлення бібліотеки збирають у рамках спільного проекту Міністерства культури та телеком-оператора "Vodafone Україна" "Збережіть українську культуру". Стати патроном закладу або задонатити будь-яку посильну суму на його відновлення можна тут.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах