На Харківщині ЗСУ продовжують контрнаступ на схід від Куп'янська — ISW

Українські війська продовжують контрнаступ на схід від Куп'янська - ISW.

Українські війська продовжують контрнаступ на схід від Куп'янська - ISW. Фото: Міноборони

Події
01 листопада 2022 11:53

В Американському Інституті вивчення війни (ISW) на основі російських та українських джерел зробили висновки про хід контрнаступу Збройних сил України.

Про це йдеться у черговому звіті ISW.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Російські джерела продовжували стверджувати, що українські війська вели контрнаступальні операції на північному сході Харківської області 30 та 31 жовтня. Міністерство оборони Росії та російські блогери стверджували 30 жовтня, що українські війська провели серію безуспішних штурмів навколо Орлянки, Табаївки та Берестового, все в межах 30 км на північний захід від Сватове. Міноборони Росії також заявило, що 31 жовтня російські війська відбили атаки українських військ на північний захід від Сватове в районі Куп'янська. Російський військовий блогер повідомив, що українські війська готуються до чергового наступу у цьому напрямі на рубежі Орлянка – Первомайське, – зазначили аналітики ISW. — Генштаб України, зокрема, заявив, що російські війська атакували Миколаївку та Новоселівське, приблизно за 30 км на північний захід від Сватове, що вказує на те, що українські війська просунулися на схід від району Куп'янська».

Українські війська продовжують контрнаступ на схід від Куп'янська - ISW.Українські війська продовжують контрнаступ на схід від Куп'янська - ISW. Ілюстрація: https://www.understandingwar.org

Також, посилаючись на непрямі дані в повідомленнях Генштабу ЗСУ, аналітики ISW роблять висновок, що українські війська продовжують наступ у напрямку траси Р-66 Сватово — Кремінна на північ від Кремінної.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах