Карта бойових дій в Україні 5 жовтня

Карта бойових дій в Україні 5 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 5 жовтня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
05 жовтня 2022 07:36

Сьогодні, 5 жовтня в Україні розпочалась 224-а доба з початку повномастабної війни в Україні, розпочатої Російською Федерацією. Українські війська продовжували досягати значних успіхів у Херсонській області, водночас продовжуючи наступ у Харківській та Луганській областях.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 5 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 5 жовтня.Карта бойових дій в Україні 5 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

4 жовтня українські війська продовжували досягати успіхів у східній частині Харківської області на захід від Сватового. На геолокаційних кадрах видно українські війська в Богуславці та Борівській Андріївці, обидва в межах 30 км на захід від Сватового та поблизу кордону між Харківсько-Луганською областю.

Карта бойових дій в Україні 5 жовтня.Карта бойових дій в Україні 5 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська продовжували досягати значних успіхів у північній частині Херсонської області. Окупанти  відступають на південь у напрямку Берислава та перегруповуються в районі Милового. Також північно-східний сектор російської лінії в Херсонській області руйнується вздовж водосховища Каковха.

Закріплена українська позиція на східному (лівому) березі річки Інгулець і на правому березі Кахківського водосховища (що живить річку Дніпро) дозволить українським військам фактично відтиснути російські війська до річки Дніпро на сході та примусити їх на південь у напрямку міста Херсона та Берислава-Нової Кахкової.

Український Генштаб зазначив, що російські війська атакували Тернові Поди (20 км на північний захід від Херсона), ймовірно, щоб розширити російський контроль на північний захід від Херсона та забезпечити російським військам більш надійні позиції навколо міста, оскільки інші елементи відступають з півночі.

Карта бойових дій в Україні 5 жовтня.Карта бойових дій в Україні 5 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

4 жовтня російські війська продовжили наземні атаки в Донецькій області. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські наземні атаки на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та Спірного; на південь від Бахмута в районі Майорська, Озерянівки, Зайцевого, Бахмутського; на північ і захід від Авдіївки біля Веселого, Кам'янки, Первомайського; і біля Новомихайлівки на заході Донецької області.

Карта бойових дій в Україні 5 жовтня.Карта бойових дій в Україні 5 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Ворог продовжував наносити артилерійські, авіаційні та ракетні удари на захід від Гуляполя, а також у Дніпропетровській та Миколаївській областях. Українські джерела повідомляли, що російські війська завдали ударів по м. Запоріжжя та Нікополь Дніпропетровської області.

Російські силовики намагаються зберегти свій внутрішній апарат безпеки, оскільки часткова мобілізація Путіна виснажує російський сектор безпеки, щоб створити додаткові сили для боротьби в Україні. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах