Карта бойових дій в Україні 18 вересня

Карта бойових дій в Україні 18 вересня.

Карта бойових дій в Україні 18 вересня. Фото: АрміяInform

Події
18 вересня 2022 07:28

В Україні розпочалась 207-а доба героїчного протистояння захисників проти армії Росії, яка вторглася на її територію. Російські війська продовжують проводити безглузді наступальні операції навколо Донецька та Бахмута замість того, щоб зосередитися на захисті від українських контрнаступів. Нездатність Росії спрямувати масштабне підкріплення до сходу Харківської та Луганської областей робить більшу частину окупованої Росією України дуже вразливою для продовження контрнаступів ЗСУ. Херсонська та Запорізька області є критично важливою територією як для Росії, так і для України.

Українські війська розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, що може дозволити їм охопити окупантів, які утримуються навколо Лиману. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публикует карту боевых действий по данным Института изучения войны (ISW) 18 сентября.

Карта бойових дій в Україні 18 вересня.Карта бойових дій в Україні 18 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби українські військові підняли наш державний прапор над Щуровим поблизу Лиману. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська обстріляли Олександрівку та Ярову - населені пункти в які, ймовірно просунулися українські сили.

Карта бойових дій в Україні 18 вересня.Карта бойових дій в Україні 18 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Українські військові констатували продовження кампанії контрнаступу в Херсонській області. ЗСУ завдали ударів по альтернативній російській понтонній переправі поблизу Садового, станції радіоелектронної боротьби у Новій Каховці та району розміщення окупантів у Старій Збур’ївці та Давидовому Броді. Російські війська готують шляхи відступу, включно з новою переправою в районі Каховської ГЕС, у зв’язку з українськими ударами по російських переправах через Дніпро. Активність наших військ спостерігають у трьох основних районах: на північний захід від міста Херсона, поблизу українського плацдарму через річку Інгулець, і поблизу Високопілля. Російська розвідувально-диверсійна група також здійснила невдалу спробу наступу на контрольоване Україною Нововознесенське та вела безуспішні наступальні дії в напрямку Архангельське-Іванівка.

Пропагандисти РФ опублікували кадри, на яких російські військові стріляють по невстановленим цілям біля залізничного вокзалу Херсона, заявивши, що це - проведення "контртерористичної операції".

Російські війська продовжували операції по утриманню позицій у Донецькій області, а не спрямовували сили на оборону від українських контрнаступів. Окупанти здійснили обмежені наземні атаки та продовжували обстріли по всій території Донецької області. Українські війська відбили російські наступи на південь від Бахмута, на захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька. 

Минулої доби російські війська обстріляли Слов’янську ТЕС, спричинивши там пожежу, а ворожі обстріли Миколаївки призвели до переривання водопостачання населеного пункту. По урядових будівлях у центрі Донецька було нанесено удар, внаслідок чого загинув "гепрокурор ДНР" та його заступниця. Росіяни звинуватили в цьому українську сторону та додали, що в наслідок цього загинуло чотири та поранено восьмеро мирних жителів.

Карта бойових дій в Україні 18 вересня.Карта бойових дій в Україні 18 вересня. Фото: www.understandingwar.org

17 вересня російські війська не проводили наземних атак і продовжували звичайний обстріл у Запорізькій області на захід від Гуляйполя. Уночі та вранці 17 вересня російські війська обстрілювали Очаків Миколаївської області. У той же час, є повідомлення про масштабні напади партизан на російські військові засоби та матеріально-технічне забезпечення в західній Запорізькій області, зокрема по залізничній станції Низяни, куди прибувала ворожа техніка з тимчасово окупованого Криму. Вибухи на складах росіян також чули у Богатирі та Радивонівці, що біля Мелітополя.

МАГАТЕ оголосило, що українська влада відновила підключення Запорізької атомної електростанції до своєї енергомережі після ремонту основних зовнішніх ліній електропередач.

Карта бойових дій в Україні 18 вересня.Карта бойових дій в Україні 18 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах