Під окупацією залишається 6% Харківської області — ОВА

Під окупацією залишається 6% Харківської області – ОВА.

Під окупацією залишається 6% Харківської області – ОВА. Фото: Міноборони

Події
15 вересня 2022 11:18

Під російською окупацією лишається близько 6% території Харківської області. До початку контрнаступу ЗСУ під контролем РФ було 32% регіону.

Про це повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов під час наради з президентом Володимиром Зеленським, який у середу, 14 вересня, побував у звільненому Ізюмі та відвідав Харків.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Синєгубова, у регіоні повністю деокуповано 16 громад, частково деокуповано сім. На звільнених територіях Харківської області відновлюють пошкоджені росіянами об'єкти інфраструктури, повертають електропостачання, налагоджують зв'язок та роботу лікарень.

"Деокупація триває, тому потрібно підготувати зрозумілий план дій, щоб це було в інших районах, які звільнятимуть", - сказав Зеленський.

Також, за словами президента, в умовах війни необхідно розробити план заходів щодо забезпечення резервних потужностей системи енергопостачання.

Крім того, глава держави вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня голові Харківської обласної військової адміністрації Олегу Синегубову та орден «За мужність» ІІІ ступеня міському голові Харкова Ігорю Терехову.

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що з 6 вересня (за тиждень) захисники України звільнили 388 населених пунктів та близько 8,5 тисяч кв. км території у Харківській області.

ЗСУ продовжують звільняти від російських окупантів населені пункти на сході та півдні України. Олег Синєгубов повідомляв, що на окремих дільницях області українські захисники вже вийшли до державного кордону.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах