Головнокомандувач ЗСУ Залужний розповів коли може закінчитися війна

Головнокомандувач ЗСУ Залужний розповів коли може закінчитися війна.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний розповів коли може закінчитися війна. Фото: Міністерство оборони України

Події
08 вересня 2022 07:04

Існує багато прогнозів від різних ескпертів щодо того, коли ж закінчиться жорстока війна, яку розпочала Російська Федерація на території України. Дехто вважає, що країна-агресор вже вичерпує свої можливості, тож не матиме змогу вести довготривалу війну. Інші ж навпаки вважають, що війна йтиме роками. 

Точних планів ворога не знає ніхто, проте ми чітко бачимо настрій бійців ЗСУ, які націлені якнайшвидше звільнити нашу землю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З огляду на це, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний написав статтю, в якій розповів, що перемога не буде швидкою і цілком можливо, що війна триватиме і в 2023 році.

Він написав, що широкомасштабна війна вже давно не вкладається в поняття локального конфлікту середньої інтенсивності. Росії не вдалося провести "бліцкриг", проте бойові дії тривають вже досить довгий час, порівняно з іншими війнами 21 сторіччя.

Валерій Залужний зазначив, що існують всі підстави вважати, що часовий рахунок ведення цієї війни перетне календарні межі 2022 року.

- У зв’язку з цим закономірно вже зараз розглядати перспективи на наступний рік. І робити це не лише в форматі передбачень та припущень. Такий розгляд повинен мати на меті цілком практичне вираження, - йдеться в статті Головнокомандувача ЗСУ.

Залужний вважає, що наявні лінії зіткнення дають можливість прогнозувати межі амбіцій РФ щодо подальшого просування вглиб території України. Ймовірно, що ворог хоче вийти на адміністративний кордон Донецької області. Також РФ може просунутись на Запорізькому напрямку та піти на північ України. Це створить пряму загрозу оволодіння Запоріжжям та Дніпром, що в свою чергу призведе до втрати українською стороною контролю над значною частиною Лівобережної України.

- У 2023 році для ЗСУ обстановка представлятиме собою складну комбінацію із фактичного положення лінії зіткнення, наявних ресурсів і комплекту боєздатних військ, та, вочевидь, знаходження стратегічної ініціативи в руках противника, - повідомив Валерій Залужний.

Також у своїй статті Валерій Залужний зазначив, що Росія може повернутися до мети захопити Київ. Наступ можливий з боку Білорусі. Окрім цього, війська РФ можуть просуватися на півдні з плацдарму на правому в Херсонській області. Тоді росіяни отримають реальні перспективи для захоплення Миколаєва та Одеси, а також створити загрозу у бік Кривого Рогу і надалі центральним і західним регіонам України.

Наразі дії противника сковують будь-який оперативний маневр для українських військ і вимагають подвійного комплекту сил для його стримування. Головнокомандувач наголосив, що армії важко стримувати бойові дії через нестачу засобів вогневого ураження та ППО. Україні потрібна зброя.

Важливо розуміти, що ЗСУ розглядають усі можливі сценарії та готуються до будь-яких дій Росії. Ситуація, яку описав Залужний, може кардинально змінитися при відповідному плануванні та правильній роботі з країнами-партнерами України. Велику роль відіграє оснащення і переоснащення ЗСУ системами озброєння відповідної дальності дії. 

- Тільки за умови вирівнювання балансу по досяжності засобів ураження і, таким чином, розхитування зазначеного центра тяжіння противника можна говорити про перелом в ході війни, - зазначив Головонокомандувач ЗСУ.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний розповів коли може закінчитися війна.Головнокомандувач ЗСУ Залужний розповів коли може закінчитися війна. Фото: ukrinform.ua

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Міністерстві оборони України остаточно пояснили, як і коли відбуватиметься призов жінок до армії. Зазначається, що взяття на облік до ТЦК і СП - це не мобілізація і змушувати жінок йти до військкоматів ніхто не буде.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах