У Харкові судитимуть шахраїв, які ошукали пенсіонерів на 700 тисяч гривень

У Харкові судитимуть шахраїв, які обдурили пенсіонерів на 700 тисяч гривень

У Харкові судитимуть шахраїв, які обдурили пенсіонерів на 700 тисяч гривень - фото: t.me/prokuratura_kharkiv/5357

Події
06 серпня 2022 12:04

У Харкові судитимуть двох членів організованої групи, які ошукали пенсіонерів за схемою "ваш родич у біді".

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, група зловмисників з листопада 2021 року обманювала людей похилого віку. Шахраї дзвонили пенсіонерам і, видаючи себе за їхніх родичів, повідомляли, що потрапили до лікарні та їм терміново потрібні гроші на операцію. Зловмисники говорили, що гроші треба передати "лікарю", який приїде до них додому.

Правоохоронці з'ясували, що зустрічався із потерпілими 40-річний чоловік. Він і забирав гроші. А його 37-річний напарник був недалеко і контролював зовнішню обстановку.

Після отримання грошей від чергової жертви – 90-річної бабусі – двох чоловіків затримали. Це було 18 лютого 2022 року. Тоді зловмисники забрали у бабусі понад 1000 доларів та 64 тисячі гривень.

Як повідомили у ГУ НП Харківської області, слідство встановило, що організував цю діяльність ув'язнений Маріупольського слідчого ізолятора. Він притяг до злочинної діяльності осіб, які також перебувають у СІЗО, і раніше судимих. Останні організовували процес переведення в готівку кур'єрам і особисто отримували гроші від постраждалих.

Загалом ссавці встановили причетність зловмисників до 6 фактів заволодіння грошима на суму майже 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування з кримінального провадження завершено. Обвинувальний акт направлено до суду. За вчинене чоловікам може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах