В Україну повернули родину із Харкова, яку росіяни вивезли за Урал

В Україну повернули родину з Харкова, яку росіяни вивезли за Урал -

В Україну повернули родину з Харкова, яку росіяни вивезли за Урал - фото: minre.gov.ua

Події
06 серпня 2022 10:51

В Україну змогли повернути родину Бобро – маму та троє діток, яких росіяни під виглядом "евакуації" відвезли у глиб Росії.

Як повідомили у Міністерстві реінтеграції України, харків'янка Любов Бобро хотіла врятуватися від щоденного ворожого обстрілу і спробувала евакуюватися з дітьми через російський Білгород. Але росіяни їх обдурили, як і багато інших українських сімей. Вони вивезли маму з трьома дітьми до важкодоступної російської глушини.

- Нас доставили на кордон Зауралля та Західного Сибіру – у місто Курган. Шансів вирватися майже не було. Тоді моя старша дочка, яка залишилася в Україні, забила на сполох, звернувшись до Мінреінтеграції, – розповіла мама Любов.

Куди вивезли родинуКуди вивезли родину

У результаті сім'ю вдалося повернути додому, хоча процес був дуже непростий. Його особисто контролювала віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук.

В Україну повернули родину з Харкова, яку росіяни вивезли за Урал -В Україну повернули родину з Харкова, яку росіяни вивезли за Урал - фото: minre.gov.ua

Зазначимо, що в Україну вдалося повернути вже 50 українських дітей, яких окупанти вивезли до Росії.

Нагадаємо, що якщо ви втратили зв'язок із вашими близькими, яких окупанти депортували до РФ, потрібно дзвонити по телефону на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах