Як у Харкові отримати допомогу на похорон під час війни

Як у Харкові отримати допомогу на похорон під час війни.

Як у Харкові отримати допомогу на похорон під час війни. Фото: funerals.com.ua

Події
22 липня 2022 19:47

Харків'яни можуть отримати допомогу на поховання деяких категорій осіб під час військового стану в Україні.

Про це повідомили у Харківській міській раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Допомогу на поховання можуть отримати особи, які організували процес похорону. Місце отримання виплат та його розмір залежить від категорії особи, до якої належав померлий.

Зокрема, у разі смерті:

  • застрахованої особи необхідно звернутися до її роботодавця або до найближчого відділення Фонду соціального страхування України незалежно від місця реєстрації;
  • безробітної особи – до центру зайнятості за місцем перебування безробітного на обліку;
  • пенсіонера – у будь-який сектор обслуговування громадян Пенсійного фонду України;
  • особи, яка не досягла пенсійного віку на момент смерті, не працювала, не перебувала на службі, не зареєстрована у центрі зайнятості як безробітна (далі - деякі категорії осіб) та осіб, які отримували соціальну допомогу, - до Управління соціального захисту населення за останнім місцем проживання померлого чи отримання ним соціальної допомоги.

У 2022 році допомога на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалася поховати померлого, виплачується за рахунок коштів бюджету Харківської міської територіальної громади у розмірі 1730 грн.

Допомога на поховання одержувачів соціальної допомоги виплачується у розмірі двомісячної суми призначеної державної соціальної допомоги за рахунок коштів Державного бюджету України. Залежно від групи інвалідності та соціального статусу розмір виплати становить від 4200 грн до 15 233,70 грн.

Також в Управлінні соціального захисту населення Адміністрації Основ'янського району можна оформити документи на відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, які постраждали від учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни. 2022 року відшкодування виплачується у розмірі середньої вартості одного поховання – 7810,96 грн.

Більш детальну інформацію з питань отримання допомоги на поховання мешканці Основ'янського району можуть отримати за телефоном: 099-432-80-35, 725-31-80, 725-31-91, 725-31-93.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах