Встановлено імена льотчиків, які запустили ракети по Кременчуку, - МВС

Встановлено імена льотчиків, які запустили ракети по Кременчуку, - МВС.

Встановлено імена льотчиків, які запустили ракети по Кременчуку, - МВС. Фото: Володимир Зеленський

Події
28 червня 2022 18:14

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що імена російських льотчиків, які завдали ракетних ударів по Кременчуку, вже встановлено.

Нагадаємо, вчора, 27 червня, у місті Кременчук Полтавської області пролунав вибух. Як повідомила місцева влада, це сталося через попадання російської ракети до торговельного центру "Амстор", у якому в цей час перебували сотні людей. Близько 15:43 на Полтавщині оголосили повітряну тривогу, а вже через 15 хвилин, близько 16:00, повідомили про ракетний удар.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Внаслідок влучення ракети спалахнула сильна пожежа, торговий центр почав руйнуватися. За попередніми даними, 20 людей загинули, близько 59 поранено. На місці вибуху знайдено сім фрагментів тіл, які зараз намагаються ідентифікувати за допомогою ДНК-аналізу. Безвісти зникли 36 людей, їх пошуки ще продовжуються - розібрано понад 60% завалів.

У мережі опублікували записи з камер відеоспостереження із Міського парку, який знаходиться неподалік зруйнованого ТРЦ "Амстор".

Глава МВС Денис Монастирський заявив, що їм вже відомі імена льотчиків, відповідальних за цю атаку. За його словами, аналітики із СБУ та Нацполіції встановили, який полк авіації вчинив цей злочин проти мирних громадян. Також вони з'ясували імена льотчиків, які злітали на Ту-22.

Монастирський зазначив, що торговий центр – це абсолютно цивільний об'єкт, де ніколи не розміщувалися збройні сили та інші військові формування. Там також немає бункерів та складів зі зброєю, які могли б загрожувати комусь.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах