З'явилося відео моменту вчорашнього ракетного обстрілу у Кременчуці

З'явилося відео моменту вчорашнього ракетного обстрілу у Кременчуці.

З'явилося відео моменту вчорашнього ракетного обстрілу у Кременчуці. Фото: соцмережі, скрін з відео

Події
28 червня 2022 17:24

У мережі з'явилося відео вчорашніх прильотів ракет у Кременчук Полтавської області. На запис камер відеоспостереження в парку, розташованому поряд з ТЦ "Амстор", потрапила вибухова хвиля і уламки.

Нагадаємо, вчора, 27 червня, у місті Кременчук Полтавської області пролунав вибух. Як повідомила місцева влада, це сталося через попадання російської ракети до торговельного центру "Амстор", у якому в цей час перебували сотні людей. Близько 15:43 на Полтавщині оголосили повітряну тривогу, а вже через 15 хвилин, близько 16:00, повідомили про ракетний удар.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Внаслідок влучення ракети спалахнула сильна пожежа, торговий центр почав руйнуватися. За попередніми даними, 20 людей загинули, близько 59 поранено. На місці вибуху знайдено сім фрагментів тіл, які зараз намагаються ідентифікувати за допомогою ДНК-аналізу. Безвісти зникли 36 людей, їх пошуки ще продовжуються - розібрано понад 60% завалів.

У мережі опублікували записи з камер відеоспостереження із Міського парку, який знаходиться неподалік зруйнованого ТРЦ "Амстор".

Зазначимо, що в Міноборони РФ заявили, що вони завдали ракетного удару по Кременчуцькому заводу дорожніх машин "Кредмаш". За їхньою версією, там знаходився ангар зі зброєю та боєприпасами, які надійшли до України зі США та європейських країн.

Пожежу в ТЦ вони виправдовують тим, що в ангарі здетонували боєприпаси, через що будівля "Амстора" спалахнула. При цьому вони вказують, що торговий центр не функціонував, що спростовують багато джерел, у тому числі місцеві жителі.

Проте одна з випущених Росією ракет справді потрапила заводом. Наслідки цього обстрілу можна побачити на відео:

Усі три локації знаходяться в межах 600 метрів одна від одної. На кадрах видно, що люди, які гуляли там, намагалися прикрити дітей, сховатися від уламків, один чоловік навіть стрибнув у воду.

Де знаходилися завод, ТЦ та міський парк.Де знаходилися завод, ТЦ та міський парк. Фото: maps.google.com

Також у мережі показали, як зруйнований торговий центр виглядає згори.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах