На Харківщині окупанти взяли у полон двох добровольців зі США, — The Telegraph

На Харківщині окупанти взяли у полон  двох добровольців зі США, — The Telegraph.

На Харківщині окупанти взяли у полон  двох добровольців зі США, — The Telegraph. Фото: telegraph.co.uk

Події
16 червня 2022 10:24

Під час битви за село Ізбицьке на Харківщині 9 червня росіяни полонили39-річного Александера Дрюке та 27-річного Енді Г'юна. Вони вважаються першими американцями, що потрапили до полону під час повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомляє The Telegraph.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На умовах анонімності побратим воїнів розповів виданню, що під час бою росіян було вдесятеро більше. З Александром та Енді втратили зв'язок.

"Це все було дуже хаотично, але ми підозрюємо, що вони втратили свідомість або від вибуху танка, який по них стріляв, або від вибуху протитанкової міни, тому що пізніше під час пошукових дій їхніх слідів не виявили", - розповів співрозмовник ЗМІ.

Потім у одному з російських Telegram-каналів з'явилося повідомлення про те, що двох американських військовослужбовців взяли у полон під Харковом.

"Ми не найманці і не частина якоїсь міліції. Ми служимо під командуванням Збройних сил України. Я кажу від імені своїх зниклих безвісти товаришів, тому що хочу, щоб інформація про їхнє зникнення була публічною, щоб вище російське командування також знало про це", — сказав побратим американців.

У Державному департаменті США у Вашингтоні кажуть The Telegraph, що їм відомо про непідтверджені повідомлення про двох громадян США, захоплених в полон в Україні: "Ми уважно стежимо за ситуацією і контактуємо з українською владою. З міркувань конфіденційності, у нас немає додаткових коментарів".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах