У Харків приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду

У Харків приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду.

У Харків приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду. Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

Події
15 червня 2022 12:04

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан побував в обстріляних районах Харкова.

Про це 15 червня повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, прокурор Міжнародного кримінального суду вже втретє в Україні за час війни.

"Відвідали разом Харків, який від початку повномасштабної агресії РФ майже постійно під ворожим вогнем, щоб обговорити спільні кроки стратегії притягнення до відповідальності та правосуддя, - написала Ірина Венедиктова у Facebook. - В результаті перманентних атак в місті та області загинули вже 760 цивільних, поранено більше 1000. Зруйновано більше 4000 об’єктів, з яких майже 2500 – багатоповерхівки.

Найбільш постраждалий район – чисто «спальна» 200-тисячна Північна Салтівка. Тут немає жодних військових об’єктів і при цьому майже кожен другий будинок - свідчення воєнного злочину. Історичні будівлі в центрі тепер – пам‘ятки доби російського варварства в 21 столітті.

Побували також в Шевченківському районі Харкова, де 26 травня загинули 9 осіб та 17 були поранені. Територію радіусом в кілометр майже дві години безперервно обстрілювали ймовірно із самохідних гармат «Піон». Серед вбитих - 5-місячний Михайлик, якого відкинуло на дашок під’їзду з батькових рук. Місця, де лежали потерпілі, й досі марковані жовтими прапорцями, а тротуарна плитка збита осколками.

Кожен доказ та свідчення надважливі для майбутнього результату і харківські прокурори попри те, що доводиться працювати під обстрілами активізують розслідування воєнних злочинів. Вже є перші вироки російським військовим, які «поливали» цивільні об‘єкти області з артилерії".

За словами Генпрокурорки, в незалежному розслідуванні Офісу прокурора МКС українська прокуратура надає активне сприяння Гаазі.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах