Росія почала військові навчання з ядерними ракетними комплексами "Ярс"

Росія почала військові навчання з ядерними ракетними комплексами "Ярс".

Росія почала військові навчання з ядерними ракетними комплексами "Ярс". Фото: korrespondent.net

Події
01 червня 2022 11:32

Російська Федерація проводить навчання з використанням автономних пускових установок стратегічних ракетних комплексів "Ярс".

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони РФ, яке цитує "Интерфакс".

"В Іванівській області автономні пускові установки рухомого ґрунтового ракетного комплексу "Ярс" Тейковського з'єднання РВСП здійснюють інтенсивні маневрені дії на маршрутах бойового патрулювання в рамках навчань", - розповіли у у військовому відомстві.

РС-24 "Ярс" — стратегічний ракетний комплекс, оснащений міжконтинентальною балістичною ракетою мобільного та шахтного базування, у якої може відділятися головна частина. "Ярс" є модифікацією ракети комплексу Тополь-М. Комплекс "Ярс" здатний вражати цілі на дальності до 11 тисяч кілометрів.

Тейківська дивізія, яка бере участь у навчаннях, складається з шести ракетних дивізіонів, а на бойовому чергуванні стоять 18 пускових установок "Ярс".

Загалом у російських навчаннях очікується участь близько тисячі військових та понад сотні одиниць техніки. Заплановані маневри. Чи буде під час навчання здійснено пуски – не уточнюється.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах