Зеленський відреагував на петицію про скасування заборони на виїзд з України чоловікам

Зеленський відреагував на петицію про скасування заборони на виїзд з України чоловікам.

Зеленський відреагував на петицію про скасування заборони на виїзд з України чоловікам. Фото: www.president.gov.ua

Події
22 травня 2022 19:22

Петиція про відміну заборони чоловікам призивного віку виїжджати з України набрала достатню кількість підписів, щоб її розглянув президент. Володимир Зеленський сказав, що думає з цього приводу.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 18 травня на сайті електронних петицій Офісу президента з’явилося звернення, у якому українці просили скасувати заборону на виїзд за кордон чоловіків призовного віку. За 3 дні її підтримали 25 200 чоловік, тож Зеленський повинен її розлянути. Автори петиції наголосили, що така заборона породжує корупцію та немає нічого спільного з правопорядком.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі статус петиції на сайті глави держави – "очікує на розгляд". Згідно з законом, президент України має розглянути петицію протягом трьох робочих днів після набрання необхідної кількості голосів та повідомити про початок розгляду.  Розгляд здійснюється впродовж 10 робочих днів після цього повідомлення.

Проте Володимир Зеленський вже відреагував  на петицію. За його словами, зараз на найскладнішому фронті, на сході країни, гинуть від 50 до 100 людей, а обороняти державу треба.

- Я не до кінця розумію, до кого ця петиція – до мене чи може до батьків тих воїнів, які віддали своє життя за Україну? - запитав президент.

Тож, чи відмінять заборону на виїзд за кордон військовозобов'язаних чоловіків - не відомо, але ставлення Зеленського до цієї ідеї - негативне.

Раніше ми розповідали, що  Верховна Рада України продовжила дію воєнного стану та загальну мобілізацію ще на три місяці - до 23 серпня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах