На окупованій території Харківщини на блокпостах зникають люди

На окупованій території Харківщини на блокпостах зникають люди.

На окупованій території Харківщини на блокпостах зникають люди. Фото: mil.in.ua

Події
14 травня 2022 21:08

На тимчасово окупованих росіянами територіях Харківської області зникають люди.

Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На блок-постах окупанти перевіряють документи, проводять прискіпливий огляд машин та людей, а також вимагають знімати з автомобільних вікон тонування. Надходять повідомлення про зникнення людей на російських блок-постах на території Ізюмського та Куп’янського районів. Будьте обережні та намагайтеся не наражати себе на небезпеку", - йдеться у повідомленні.

Також у Харківській області зникло п’ятеро людей, які намагалися втекти з окупованого російськими військами Куп’янська. У полон російських солдатів міг потрапити 17-річний підліток, повідомив "Фактам ICTV" прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

За даними прокуратури, у п’ятницю, 6 травня, троє молодих людей разом з дівчиною виїхали на автомобілі до Харкова, а за кермом транспортного засобу перебував ще один чоловік – водій.

Проте до Харкова люди так і не доїхали, а зв’язку з ними не з’явилось. Востаннє жителів Куп’янська бачили на російському блок-посту Грушівці.

За словами свідків, один з хлопців плакав і намагався щось донести словами окупантам, після чого російські військові повезли людей у невідомому напрямку.

Прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаного з жорстоким поводженням з військовополоненими або цивільним населенням (за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України). Найбільше покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на термін від восьми до 12 років.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах