В Україні відновили купівлю та продаж нерухомості

В Україні відновили купівлю та продаж нерухомості.

В Україні відновили купівлю та продаж нерухомості. Фото: szlegalgroup.com

Події
02 травня 2022 13:13

В Україні можна купувати та продавати нерухомість з обмеженнями. Після початку вторгнення Росії робота державних реєстрів була зупинена задля безпеки та захисту даних. 

Про це повідомляє Міністерство юстиції.

З часом доступ до частини реєстрів був відновлений на певній частині території України.

"Наступним кроком стало унормування особливостей надання нотаріальних послуг, зокрема щодо посвідчення правочинів із нерухомістю, а також доступу до Державного реєстру прав на нерухоме майно і Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з метою відновлення функціонування ринку нерухомості та державної реєстрації прав на неї та бізнесу", – повідомили у міністерстві.

Згідно з Постановою Кабміну №480, в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування нотаріальні дії вчиняються з урахуванням заборон. Українці наразі не можуть:

  • вчиняти дії за довіреністю від імені фізичних осіб;
  • передавати майно до статутного капіталу або отримувати у зв'язку з виходом із товариства;
  • відчужувати нерухомість раніше ніж за місяць;
  • вчиняти нотаріальні дії поза межами області тощо.

Нотаріальне посвідчення договору з відчуження нерухомого майна, іпотеки, про встановлення довірчої власності можливо оформити в межах області, де нерухомість розташована. Виключення становлять тільки дії з нерухомістю в Києві та Київській області.

Дії з нерухомістю в Києві та Київській області можуть здійснюватися виключно нотаріусом, робоче місце (контора) якого розташоване в місті Києві або Київській області, за місцезнаходженням такого майна, або місцезнаходженням юридичної особи, або за зареєстрованим місцем проживання фізичної особи - однієї зі сторін відповідного договору.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах