Університет імені Каразіна перемістять у безпечне місце, — МОН

Університет імені Каразіна перемістять у безпечне місце, — МОН. Фото: focus.ua

Університет імені Каразіна перемістять у безпечне місце, — МОН. Фото: focus.ua

Події
01 квiтня 2022 13:45

Одна з будівель Харківського національного університету ім. Каразіна повністю зруйнована, виш перемістять у більш безпечне місце.

Про це під час телемарафону сказав перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, передає Укрінформ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На превеликий жаль, університет ім. Каразіна, який має багаторічні традиції, повністю зруйнований рашистськими загарбниками, повністю зруйнований їх авіаударами. Але університет ім Каразіна буде переміщений під керівництвом МОН і за сприяння Комітету ВР, ректор виконує всі наші рекомендації і переносить університет у більш безпечне місце", - сказав Вітренко.

Також, за його словами, були переміщені Харківський біотехнологічний університет в Закарпатську область, Чернігівська політехніка, зараз відбувається процес переміщення Маріупольського державного університету.

"Наша головна задача - зберегти освітню мережу України, яка потім буде допомагати у відбудові країни. Тому ми все робимо для того, щоб не втратити жодного університету, щоб всі університети працювали і могли організувати свій освітній процес, як мінімум, у дистанційні формі, а якщо це дозволяє безпекова ситуація, то і в змішаній формі, тобто з очними зустрічами викладачів та студентів. Тому ми перевозимо ті заклади освіти, які виявили таке бажання в більш безпечні райони", - сказав Вітренко.

Є виші, які вирішили залишитися в своїх містах, зокрема, багато вишів у Харкові організовують освітній процес з 1 або 4 квітня.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах