Росіяни вдарили по житлових кварталах Харкова з "Градів" — є загиблі та скалічені

Російськи окупанти вдарили по житловим кварталам Харкова з реактивної артилерії. Фото: t.me/truexanewsua

Російськи окупанти вдарили по житловим кварталам Харкова з реактивної артилерії. Фото: t.me/truexanewsua

Події
28 лютого 2022 15:39

28 лютого у Харкові російські окупанти завдали удари по місту з реактивної артилерії по житловим кварталам, зокрема: Рогань, Олексіївка та Павлове Поле, Салтівка, ХТЗ, Рогань. 

Загинули цивільні харків'яни. Сім'я, яка їхала в автівці, згоріла заживо.

Вбило чоловіка, який набирав воду. 

Жінці на вулиці перебило ноги.

За словами радника міністра МВС Антона Геращенка, росіяни застосували "Гради" та "Смерчі" або "Урагани". За даними Conflict Intelligence Team, російська авіація бомбить Харків і область некерованими бомбами.

"Удар "Градів" по Харкову було завдано в районі вулиці Дерев'янко. Кілька кілометрів від мого рідного дому, розповів Антон Геращенко.  Харків. Вул. Клочківська 197. Удар "Ураганами" чи Смерчами".

"В Харкові сьогодні пекельніше, ніж вчора. Снаряд потрапив у кухонне вікно, жінці відірвало ногу, померла в лікарні", — каже Генпрокурор Ірина Венедиктова.

Оновлення. Унаслідок обстрілів у Харкові до лікарень потрапило 44 людини, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 7 людей — померли.

Пізніше Голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок обстрілу Харкова з реактивної артилерії загинули щонайменше 11 людей.

"Через обстріли, які ведуться досі, не можемо навіть задіяти вчасно рятувальні служби та ліквідувати наслідки. Тільки цієї хвилини 11 загиблих, десятки поранених. Ми приносимо співчуття", — заявив Синєгубов і підкреслив, що обстріл триває в районі Олексіївки, Салтівки та Павлова Поля.

Як інформує прес-служба Головного управління ДСНС у Харківській області, 28 лютого рятувальники гасили кілька автомобілів, які спалахнули після ворожого обстрілу.

За даними відомства, у дворі біля багатоповерхівки, розташованої на вулиці Велика Кільцева, горіли п'ять легкових автомобілів. Внаслідок одна людина загинула, ще двоє отримали травми.

За інформацією волонтерки Наталі Попової, відомо про 14 ранених і 3 загиблих харків'ян.

"Після останнього обстрілу міста Харкова до лікарень надійшло 15 військових та 16 цивільних із пораненнями різного ступеня тяжкості, — повідомили у Департаменті у справах інформації Харківської міської ради. — Одна жінка (цивільна) померла. Оскільки обстріл закінчився нещодавно, кількість поранених може змінитися, а кількість загиблих буде повідомлено пізніше.

Усього за останню добу до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова та міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 доправлено 44 поранених, з них — 20 військових. З усіх доправлених померли двоє військових і п'ятеро цивільних".











Наслідки обстрілів на вул. Шевченко, 235.Наслідки обстрілів на вул. Шевченко, 235. Фото: ХС
Наслідки обстрілів на вул. Шевченко, 235.Наслідки обстрілів на вул. Шевченко, 235. Фото: ХС
Наслідки обстрілів на вул. Шевченко, 235.Наслідки обстрілів на вул. Шевченко, 235. Фото: ХС
Росіяни вдарили по житлових кварталах Харкова з "Градів" — є загиблі та скалічені фото 1Росіяни вдарили по житлових кварталах Харкова з "Градів" — є загиблі та скалічені фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах