У Харкові планують встановити 36-метровий пам'ятник

У Харкові планують встановити 36-метрову пам'ятку.

У Харкові планують встановити 36-метрову пам'ятку. Візуалізація: 2day.kh.ua

Події
21 лютого 2022 11:01

У Харкові пропонують встановити пам'ятник заввишки 36 метрів на згадку про жертв теракту біля Палацу спорту.

Ідею меморіалу презентував керівник громадської організації "Антикоррупційна рада" Віктор Трубчанов під час прес-конференції організаторів заходів до Дня патріота, повідомляє Kharkiv Today.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

"Це ідея пам'ятника "Колос". У тому місці, де був вибух, стоїть невеликий камінь і все. Тобто, найвидатніша подія, на мою думку, яка пройшла в Україні, вона відзначена тільки ось цим каменем про загиблих. Ні місцева влада, на жаль, ні політики, не хочуть допомагати, щоб там зробити щось важливіше, щось таке, більш зрозуміле для всіх, бо я питаю людей: а що тут?.. Ніхто не знає. встановити "Колос", який виглядає як п'ять колосків, висотою близько 36 метрів і ці колоски на проспекті Григоренка будуть виглядати як велике серце", - розповів Віктор Трубчанов.

У Харкові планують встановити 36-метрову пам'ятку.У Харкові планують встановити 36-метрову пам'ятку. Візуалізація: 2day.kh.ua

За його словами, із будь-якого вікна майбутнього мікрорайону буде видно "Колос". Віктор Трубчанов уточнив, концепцію запропонував архітектор Олександр Грешнов та у річницю теракту, 22 лютого, харків'ян попросять підписати звернення, щоб облаштувати місце трагедії.

"Ми пропонуємо створити такий пам'ятник. І друге: упорядкувати майданчик, бруківку там викласти і ще там деякі нюанси. Я хочу, щоб люди підписалися під цим листом, я хочу почути їхні пропозиції, бо це історія наша, нашого міста, нашої країни і стосується абсолютно кожного, - пояснив Віктор Трубчанов.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах