У мерії Харкова розповіли, коли муніципальна швидка почне приїжджати на виклики

У мерії Харкова розповіли, коли муніципальна швидка почне приїжджати на дзвінки.

У мерії Харкова розповіли, коли муніципальна швидка почне приїжджати на дзвінки. Фото: lapiazzaweb.it

Події
17 лютого 2022 15:23

У Харкові цього року запрацює муніципальна невідкладна медична допомога.

Вже навесні закуплять необхідні автомобілі, обладнання для контакт-центру, проведуть ремонтні роботи на міському автопідприємстві санітарного транспорту. Про це повідомили у прес-службі мерії.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

Повноцінно невідкладна допомога запрацює після тестування системи та навчання працівників. Виїжджати на виклики медики міської невідкладної допомоги почнуть з 1 листопада 2022 року.

"Свого часу через недоліки медичної реформи харків'яни втратили доступ до якісних, швидких і, головне, доступних медичних послуг. Я щодня отримую скарги від людей, які не можуть за станом здоров'я дістатися поліклінік на консультацію до лікарів, діагностику, аналізи. Нерідко до пацієнтів не виїжджають "швидкі", тому що виклик не є екстреним. Не можуть приїхати і сімейні лікарі — немає машин і необхідних умов. Тому я ухвалив рішення про запуск муніципальної невідкладної медичної допомоги, яка вирішить ці проблеми. Сімейні лікарі виїжджатимуть додому до пацієнтів, які не можуть дістатися до поліклінік. Наша муніципальна невідкладна допомога також доставлятиме пацієнтів у поліклініки на планові обстеження, здачу аналізів. Якщо потрібно, госпіталізувати в стаціонари міста. Ми зробимо все можливе, щоб лікарі, фельдшери та водії "швидких" робили свою роботу швидко, якісно, з повагою до потреб харків'ян. Звісно, послуги невідкладної допомоги будуть безкоштовними", — сказав мер Ігор Терехов за підсумками робочої наради.

За словами радника міського голови з питань охорони здоров'я Олега Роленкова, створення невідкладної допомоги насамперед полегшить доступ до послуг пацієнтам із тяжкими захворюваннями та обмеженими можливостями. При цьому викликати невідкладну допомогу зможуть усі жителі міста — незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем.

"Унікальність проекту ще й у тому, що буде створено сучасний контакт-центр, де не лише опрацюють виклик та надішлють бригаду, але й дадуть консультацію по телефону. Всі автомобілі "невідкладної допомоги" будуть оснащені трекерами. Таким чином, диспетчери бачитимуть усі вільні машини служби та оперативно спрямовувати на виклик найближчу машину з лікарем", — уточнив Олег Роленков.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах