"Дитина теж поводилася не найкращим чином": як покарали харківську вчительку, яка застосувала силу до учня

У Харкові вчителька, яка силою поклала дитину на парту, отримала догану.

У Харкові вчителька, яка силою поклала дитину на парту, отримала догану. Фото: freepik.com

Події
09 лютого 2022 15:20

Конфлікт між вчителькою та учнем, який стався у Харкові у школі №77, практично вичерпаний. Про це Vgorode повідомили у мерії.

Нагадаємо, у соціальних мережах з'явилося скандальне відео. На кадрах видно, як вчителька тягне дитину за руку в інший кінець класу та вкладає її на парту. Однокласники хлопчика стверджували, що вчителька нібито душила хлопця. Поліція розпочала перевірку.

Як розповіла директор Департаменту освіти Ольга Деменко, конфлікт стався у школі №77 наприкінці січня. За її словами, вчителька англійської мови, яка грубо повелася з одним із учнів, отримала догану.

"Це неприємна ситуація, і ми зовсім не виправдовуємо дії вчителя, хоч би якими були обставини, які спровокували її на такий вчинок. Це непедагогічно, і так робити не можна. Вже обговорили цей конфлікт із педагогічним колективом, відпрацювали з ювенальною превенцією, тобто поліцією. Є порозуміння з батьками, які теж згодні, що і дитина поводилася не найкращим чином. Я вибачилася перед ними від імені міськради. Як підсумок, вчителька отримала догану", — повідомила Ольга Деменко.

За її словами, застосовувати суворіші санкції, а саме звільнення, у даній ситуації було б надмірно.

"Вчителька працює у школі майже 10 років, вона характеризується позитивно, раніше до відповідальності не притягувалася. Її підтримують інші вчителі та батьки. Це була прикра помилка з її боку, яку, сподіваюся, вона більше не повторить", - каже директор департаменту.

Найближчим часом у школах та дитячих садках Харкова будуть проведені профілактичні бесіди.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах