Українці зможуть отримати 500 гривень за бустерну вакцинацію з 14 березня

Українці матимуть змогу отримати 500 гривень за бустерну вакцинацію з 14 березня.

Українці матимуть змогу отримати 500 гривень за бустерну вакцинацію з 14 березня. Фото: 24tv.ua

Події
09 лютого 2022 14:34

Українці, які зробили бустерне щеплення від коронавірусу, зможуть отримати по 500 гривень у рамках програми "єПідтримка" з 14 березня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмігаль на засіданні Кабінету Міністрів 9 лютого.

За словами глави уряду, вже 50% дорослого населення України вакцинувалися від коронавірусу, а щонайменше одну дозу щеплення отримав кожен другий українець.

"Сьогодні затверджуємо зміни, що передбачають надання 500 гривень за бустерну вакцинацію. Зміни почнуть працювати з 14 березня цього року. Також розширюємо функціонал програми "єПідтримка", та українці віком від 60 років, а також особи з інвалідністю 1 та 2 групи зможуть використати ковідні кошти  на придбання ліків та оплату комунальних послуг вже цього місяця", - повідомив Денис Шмігаль.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови "Деякі питання надання допомоги у рамках Програми є Підтримка". Зокрема, у документі тепер буде передбачено:

  • надання додаткової допомоги у розмірі 500 гривень  у разі отримання бустерної дози вакцинації;
  • надання особам віком від 60 років та особам з інвалідністю І та ІІ групи, які перебувають на обліку в централізованому банку даних з проблем інвалідності, допомоги у розмірі 1 000 гривень для придбання лікарських засобів та оплати вартості житлово-комунальних послуг;
  • збільшення строку дії рахунку для отримання допомоги, а також терміну використання допомоги з 4 до 9 місяців з дня зарахування коштів на рахунок.

Раніше Vgorode повідомляв, що вакцинованим пенсіонерам почнуть роздавати смартфони.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах