Кроки до отримання позики в МФО

Кроки до отримання позики в МФО - фото

Кроки до отримання позики в МФО - фото

Суспільство
27 жовтня 2023 11:04

Багато мікрофінансових організацій (МФО) видають позики онлайн.

Якщо вас влаштовує безготівковий переказ коштів на картку, то необов’язково йти до відділення за готівкою. Потрібно підготувати документи, заповнити анкету, дочекатися схвалення заявки, підписати договір і отримати гроші. Проте не все так просто, як могло здатися. Авжеж, МФО лояльніше ставляться до клієнтів, ніж банки, але мають право відмовити у кредиті без пояснення причин. Дізнайтеся, як правильно подати заявку, щоб отримати гроші.

Помилки в анкеті, через які не дають онлайн-позику

Насамперед ознайомтеся з умовами кредитування і враховуйте їх під час заповнення анкети. Якщо заявка не відповідатиме хоча б одному з пунктів, то це привід для відмови. Крім того, майте на увагу, що в одній і тій самій організації можуть бути різні умови для перших і постійних клієнтів. В Україні онлайн позика доступна громадянам у віці від 18 до 65 років, які мають паспорт і РНОКПП. Зверніть увагу в умовах кредитування на:

  • мінімальну і максимальну суму кредиту;
  • термін кредитування;
  • вимоги до верифікації особи — скан документів, якісна фотографія чи підтвердження через Bank ID, ПриватБанк, Дію тощо;
  • вимоги до контактів — номер телефону, електронна пошта;
  • спосіб отримання грошей — дебетова, кредитна чи будь-яка картка банку, банківський рахунок, готівка;
  • інша інформація — адреса, місце роботи, рівень доходів, сімейний стан, діти тощо.

Необхідно надавати всю інформацію про себе, використовувати особистий номер телефону та власну банківську картку. МФО відмовляє саме через виявлення неправдивої інформації. Не можна оформлювати кредит на картку друга чи використовувати номер телефону бабусі. Це сприймають як шахрайські дії.

Перевірка анкети

Заповнена анкета підлягає скорингу — автоматичному оцінюванню за багатьма параметрами, які встановлює організація. За паспортом і РНОКПП перевіряють кредитну історію в Українському бюро кредитних історій і власній фінансовій базі. Якщо зафіксовані прострочення в минулих кредитах або наразі є позики, вам можуть відмовити чи запропонувати меншу суму.

Зважайте на те, що в кожній МФО передбачено свій час на перевірку анкети. Наприклад, у Lovilave заявки приймають і розглядають за 5 хвилин. Крім того, є організації, які цілодобово приймають анкети, а перевіряють їх упродовж робочого дня. Після перевірки ви отримаєте рішення МФО — відмову чи схвалення кредиту.

Укладання договору за онлайн-позикою

Це останній етап, який віддаляє вас від грошей. Уважно прочитайте умови договору. Якщо з усім згодні, підпишіть документ. Залежно від вимог МФО, для цього може знадобитися електронний підпис через Bank ID або код-ідентифікатор, який вам надішлють у СМС на вказаний в анкеті номер телефону.

Після цього вам надішлють гроші. Проте не забувайте, що вам потрібно їх повернути у зазначений термін.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах