Невиношування вагітності — діагноз, про який не варто мовчати

Суспільство
23 жовтня 2023 13:22

Про проблему невиношування вагітності не почуєш від тих, хто стикався з подібною ситуацією. Жінки можуть мовчки впадають в депресію та відчай, починають комплексувати та зневірюватися, бо «у мене не вийшло». Якщо перший раз не вдалося виносити ембріон навіть на ранніх строках, то спочатку все сприймається як «природний відбір», але надалі подібні випадки лише зневірюють жінок у можливості завагітніти та виносити здорову дитину. Сучасна медицина не оминула увагою значну кількість ситуацій з невиношуванням вагітності, тому для розв’язання цієї проблеми вже успішно застосовуються медичні практики та профільні види лікувань. Загалом, щоб правильно ідентифікувати проблему природного переривання вагітності, потрібно знати, що:

  • у термін до 22 тижнів вагітності може відбуватися самовільне переривання вагітності, тобто викидень;
  • з 22 до 37 тижнів процес має назву передчасні пологи.

Обидва випадки трапляються при аномальних умовах розвитку вагітності та потребують різного підходу до лікування та обстежень.

dcwjcOFPXpOPQhUbKitsy3lTjTo4YlZ1bWN6ATss5_EHHubVWm3-DyruHtkIhAQEHAMREwey70WSPQJm-YVPjxPb_rogjZSZT8RZghoD9aglp-PbK1u88BgSKs8SWE49-8HNetfcs83E-8BuD1tcKGUdcwjcOFPXpOPQhUbKitsy3lTjTo4YlZ1bWN6ATss5_EHHubVWm3-DyruHtkIhAQEHAMREwey70WSPQJm-YVPjxPb_rogjZSZT8RZghoD9aglp-PbK1u88BgSKs8SWE49-8HNetfcs83E-8BuD1tcKGU

Чому невиношування буває «звичним» і які його симптоми?

Звичне невиношування вагітності — це природний самовільний процес переривання вагітності, що у своїй частоті випадків не перевищує 2 рази. Якщо невиношування трапляється частіше або щоразу, то це проблема, вирішенню якої зарадить тільки висококваліфікований спеціаліст. Часто жінки навіть не знають, що в їхньому анамнезі вже траплялися викидні, адже на ранніх строках вагітності втрату ембріона можна сплутати з болючими менструаціями. Симптоми переривання вагітності та викиднів більш різкі:

  • пронизливий гострий біль, що тягне внизу живота;
  • кровотеча зі статевих органів;
  • виділення, що мають різне забарвлення та незвичну густоту та об‘єм;
  • болі в області спини, боків, попереку;
  • тривожний стан і сон, підвищене потовиділення.

При схожій симптоматиці варто негайно звернутися до гінеколога і не сприймати порушення менструального циклу за норму.

ajVg6ML9776oK_RW9gk3d1kCpNX1LGXPL1LjUr0Er23xCFCJHF1V_1dPtnPkjuo1g2rmzefWMNtN8LdpQnovupV2qtbAMjG_wikj237UCpTGLkKInpnYWnS6EBWqSs-jdtWNFnbvpsuRdtGcec8sPkoajVg6ML9776oK_RW9gk3d1kCpNX1LGXPL1LjUr0Er23xCFCJHF1V_1dPtnPkjuo1g2rmzefWMNtN8LdpQnovupV2qtbAMjG_wikj237UCpTGLkKInpnYWnS6EBWqSs-jdtWNFnbvpsuRdtGcec8sPko

Чи існує лікування під час невиношування вагітності?

Безумовно, «чарівної пігулки», що за прийом вирішить питання невиношування вагітності ще не винайшли. Але при готовності пацієнток до всебічних обстежень у галузі імунології, генетики, ендокринології, здачі необхідних аналізів, щоб першочергово виявити причину патології, та після отримання відповідного лікування під супроводом профільних спеціалістів — уже можна налаштуватися на позитивний результат. У випадку, коли причини невиношування з‘ясовані та вилікувані, а бажана вагітність не настає — завжди є альтернативна програма екстракорпорального запліднення. Успіху досягають навіть найскладніші випадки!

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах