Корисні поради від Jooble – 7 речей, які ви обовʼязково повинні додати до свого резюме

Суспільство
16 лютого 2023 11:09

Від правильно складеного резюме залежить половина успіху при розгляді вашої особи на працевлаштування. Сьогодні рекрутерам великих компаній достатньо 60 секунд, щоб продивитись надісланий кандидатом файл і зрозуміти чи підходить він на роботу. Окрім того, щоб показати свою зацікавленість у запропонованій вакансії, відгук потрібно доповнювати супроводжувальним листом. Якщо вас цікавить зараз робота в Харкові або інших містах України, рекомендуємо звернути увагу на сайт Jooble.

Корисні поради від Jooble – 7 речей, які ви обовʼязково повинні додати до свого резюме - фотоКорисні поради від Jooble – 7 речей, які ви обовʼязково повинні додати до свого резюме - фото

Що потрібно обов’язково зазначати в резюме?

Існують загальні вимоги до CV, згідно з якими воно повинно включати наступну інформацію:

  1. Заголовок.
  2. ПІБ, дата народження та контактні дані.
  3. Стислий опис ключових компетенцій та кваліфікацій.
  4. Опис досвіду роботи та обов’язків на посадах.
  5. Дані про освіту.
  6. Головні навички.

Резюме повинно підкреслювати ваш професіоналізм, тому потрібно зазначати скілли, які є релевантними та затребуваними для обраної посади. Корисним лайфхаком при складанні документа буде перегляд вакансій від інших компаній на предмет вимог до кандидатів. Якщо ви бачите, що ряд навичок зустрічається у кожному оголошенні, їх точно треба вказати у своєму CV.

Разом з експертами сайту з пошуку вакансій Jooble ми також окремо виділили пункти, які необхідно додавати у резюме, щоб зробити його якомога змістовнішим для роботодавця.

Розташування

Через воєнний стан в країні та тривалі відключення світла, багато компаній працюють все ж таки у віддаленому форматі. Рекрутери звертають увагу на локацію кандидатів, щоб приблизно розуміти яку кількість роботи зможе виконувати фахівець, зважаючи на проблеми з енергопостачанням, повітряні тривоги та ін. Деякі компанії для підвищення ефективності пропонують працювати в офісах, оснащених генераторами та бомбосховищами.

Знання іноземних мов

Сьогодні перш за все цінуються працівники зі знанням англійської. Володіння другою іноземною мовою буде гарною перевагою, адже часто компанії мають партнерів у різних європейських країнах. Рівень знань слід зазначати за міжнародними класифікаціями, напр. A1/A2/C1.

Додаткові вимоги

Нерідко в кінці опису вакансії роботодавці прописують додаткові прохання на кшталт «Якщо ви дочитали до кінця, дайте відповідь на таке запитання:…», «Прикріплюйте посилання на ваше портфоліо», «Надішліть своє фото». Зазвичай 80% кандидатів не вважають це потрібним, але виконання таких прохань може виділити ваше резюме серед шукачів зі схожими навичками.

Структура

Попрацюйте над структурою та оформленням документа так, щоб рекрутерові було зручно його переглядати та читати. Не користуйтеся стилізованими шаблонами, як, наприклад, у додатку Canva, тому що часто не підходять під корпоративні темплейти.

Досягнення

Коли ви описуєте досвід роботи та посади, окрім своїх обов’язків, не забувайте вказувати й досягнення. Починайте з дієслів дії та зазначайте чим саме це було корисно для компанії. Наприклад, «Запроваджено нову систему обліку товарів для полегшення відстеження відправлень, інвентаризації тощо».

Додавайте цифри та показники

Для наочної демонстрації свого внеску в ефективність роботи команди, у своїх досягненнях по можливості прописуйте часові проміжки, суми, проценти. Наприклад, «Протягом 12 місяців роботи було здійснено 500 продажів, що склало 20% від кількості продажів всього відділу».

Ім’я роботодавця/рекрутера

Щоб зробити свій відгук на вакансію більш персоналізованим, починайте супроводжувальний лист з імені людини, якій ви його надсилаєте. Дізнатися ім’я можна в розділі «Контактні дані» опису вакансії.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах