З Україною в серці: київські майстри показали найпопулярніші патріотичні тату (ФОТО)

Колаж: Олександр Шатов

Колаж: Олександр Шатов

Суспільство
28 квiтня 2022 09:32

З початком повномасштабної російської агресії на території нашої держави українці почали масово робити патріотичні тату, намагаючись таким чином демонструвати віру в перемогу та гордість бути українцем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Патріотичні тату стали реальним трендом, який з кожним днем лише набирає популярності. Українці роблять татуювання з глибоким змістом та за допомогою малюнку чи цитати на тілі намагаються передати всю свою любов та повагу до рідного краю, нашої культури та захисників України.

Тату-майстриня Ліка Ісаєва. Instagram

Тату-майстер Ліка ІсаєваТату-майстер Ліка Ісаєва

Мене звати Ліка Ісаєва. Я працюю тату-майстром у Києві. На початку війни я подумала: "Який же внесок я можу зробити в спільну справу?". І щоб морально підтримати своїх підписників я створила сет ескізів патріотичних тату. 

@isaeva_tattoo@isaeva_tattoo

Для кожної людини я розробляю ексклюзивний ескіз. Але саме ці ескізи я вирішила повторювати та зробила їх масовими для того, щоб більше людей змогли зробити собі красу на тілі.

Такі тату продаються за мінімальною вартістю, а чистий прибуток та чайові вирушають до благодійного фонду для допомоги нашим героям ЗСУ. За 2000 – 3000₴ можна отримати невелике татуювання у моєму авторському акварельному стилі.

@isaeva_tattoo@isaeva_tattoo

Патріотичні тату почали робити майже відразу після початку війни. Багато хто зізнається, що до війни взагалі не думав про татуювання, але вирішили, що "коли як не зараз?" Для багатьох патріотична тату - перша у житті.

@isaeva_tattoo@isaeva_tattoo

Бажаючих зробити тату дуже багато, зараз я формую лист очікування на липень. Зараз серед тату дуже популярними є колоски та герби на фоні нашого прапора. Окремо можна виділити серця та написи "Вільна" та "Ukraine". Багато охочих зробити собі орнамент вишиванки.

Але основна частина моїх клієнтів роблять патріотичні тату за персональними ескізами. Мені здається це значущим. Тепер це є частиною нашої культури. Бути українцем – це гордо та гідно. І хочеться, щоб закордоном усі знали, що ти козацького роду.

@isaeva_tattoo@isaeva_tattoo

 

Тату-майстер Олександр (Оnore.tattoo.studio). Instagram

Тату-майстер ОлександрТату-майстер Олександр

Зараз, незважаючи на ситуацію в країні, люди мають ще більшу потребу в татуюваннях, ніж це було раніше. Яка б ситуація не була - добра чи погана, кожна людина бачать в цьому щось особисте та хоче закарбувати цю мить в пам’яті. Тату ж - це найкраще рішення для цього.

@Оnore.tattoo.studio@Оnore.tattoo.studio

Найпопулярнішими зараз є тату у вигляді гербу, прапора або контуру нашої країни. Також до мене приходить багато хлопців із ЗСУ, які хочуть набити символічні малюнки або обереги.
У деяких клієнтів є чітке бачення ескізу, а деякі хочуть набити тату прямо тут і зараз, але не мають ясної ідеї. Я допомагаю їм в цьому.

@Оnore.tattoo.studio@Оnore.tattoo.studio

В свою чергу я повністю підтримую ідею «відновлювати бізнес» та таким чином підтримувати економіку України. Після кожного сеансу є своєрідний ритуал - наша студія скидає 20% на підтримку ЗСУ через додаток "Дія".

@Оnore.tattoo.studio@Оnore.tattoo.studio

Тату студія "VeAn Tattoo Art". Instagram

Тату студія "VeAn Tattoo Art"Тату студія "VeAn Tattoo Art"

Ми найбільша мережа тату студій "VeAn Tattoo" в світі. Хочемо розповісти вам трішки про себе. У нас більше 40 студій в Україні, також маємо студії в Польщі, Німеччині, Чехії, Литві та Угорщині, а зовсім скоро ми будемо відкриватися й в інших країнах. Чим ми виділяємось? Ми «топимо» за якість, стерильність та професіоналізм наших майстрів, тому що від цього залежить результат нашої роботи.

Війна - це жахливо. І війна прийшла в нашу країну.

З початку бойових дій ми не мали змоги працювати в Києві, так як дбаємо в першу чергу про безпеку наших клієнтів і працівників. Однак VeAn Tattoo почав свою роботу з 1 квітня. Ми не очікували, що буде багато клієнтів, але вирішили спробувати. Так як розуміли, що людям потрібна підтримка, економіці потрібна підтримка і нашим працівникам потрібна підтримка.

@vean_tattoo_art_kyiv@vean_tattoo_art_kyiv

Що з приводу патріотичних тату, дійсно, все більше і більше людей роблять саме патріотичні татуювання. Для когось це символ, хтось виражає себе цим, а комусь це потрібно. Як ось хлопець, який зробив татуювання з мапою Бучі и надписом «Дім». Або військовий, який робить тату з гербом України.

Якщо казати про значення татуювання: для кожного воно своє. Та чи не це саме цікаве?

Найчастіше звісно просять зробити мапу України, колоски, стрічки в жовто-блакитних кольорах, герб України. Ну і звичайно куди ж без «Рускій воєнний корабль…».

@vean_tattoo_art_kyiv@vean_tattoo_art_kyiv

Ціни ми ставимо мінімальні на патріотичні тату до 7-10 см. Ми підтримуємо людей і йдемо на зустріч в таких питаннях. Звісно, ціна може трошки змінюватись, в залежності від деталізації або якщо розмір будемо робити більший. Часто буває, коли людина розраховує на суму трошки нижчу, ніж виходить. Тоді ми пропонуємо щось змінити або прибрати, зробити трошки менше деталей. Тобто йдемо на зустріч і підбираємо ескіз так, щоб вкластися в ту сумму. Всі ми люди, потрібно допомагати один одному.

Що хочу додати від себе: якщо довго думали над тату, то зараз саме час це зробити. Але тільки якщо це безпечно. Було мама привела свою доньку 17 років на татуювання, тому що та дуже хотіла, а мама сказала: «Коли, як не зараз?!». Дійсно, коли як не зараз!

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от VeAn Tattoo ArtТАТУ КИЕВ (@vean_tattoo_art_kyiv)

Студія тату та пірсингу "Планета Тату". Instagram

Студія тату та пірсингу "Планета Тату"Студія тату та пірсингу "Планета Тату"

 

Студія "Планета Тату" вже 19 років прикрашає тіла наших відвідувачів татуюваннями та навчає тату- мистецтву.

І це перший рік, коли тренд на тату просто перетнув межі очікуваного. Майже кожен запит в діректі - це прохання набити символ України: герб, прапор у різних виконаннях, традиційні квіти та інше. Раніше такої тенденції не було. Навпаки, ми з командою дивувались тому, що більшість патріотичних тату в студії робили іноземці. Вони кожен раз дуже захоплювались нашою культурою та цінностями і хотіли залишити на згадку про Україну тату.

@planeta.tattoo@planeta.tattoo

Найпопулярнішbq запит зараз, це звісно вишиванка! При цьому тату можуть бути різних розмірів і навіть "у формі" браслетом навколо руки. Також популярні: напис «Воля», герб, пшениця, «рускій воєнний корабель - іді на х*уй», прапор України, соняшник.

@planeta.tattoo@planeta.tattoo

Але пам’ятайте, щоб ваше тату було не тільки патріотичним, але й унікальним - дослухайтесь порад майстра. Приходьте до майстра з ідеєю і довіряйте йому виконання. Тоді це буде справжнє мистецтво!
 
Якщо важко обрати малюнок - ми радимо подумати про подію, момент, людину, відчуття - що вам хотілося б закарбувати на все життя. Звісно, що спогади про війну - яку ми немаємо права забути - це найкращий варіант саме зараз зробити своє перше тату. Ми впевнені, що воно ніколи не втратить свою цінність.

@planeta.tattoo@planeta.tattoo

Ціна на тату в Києві стартує від 1500 гривень. Далі все залежить від складності малюнка, місця нанесення і розміру. Але зараз на патріотичні тату ми даємо кльові знижки! І звісно ж частину прибутку направляємо нашим ЗСУ.

@planeta.tattoo@planeta.tattoo

Тату-майстриня Наталя Орлова. Instagram

Тату-майстриня Наталя ОрловаТату-майстриня Наталя Орлова

Наталя Орлова - художник-ілюстратор та мініатюрист, єдина українка, прийнята до аргентинської Асоціації філетеадорів (митців традиційного орнаментування). Диплом тату-майстра здобула у провідній школі Буенос-Айреса, зараз практикує в Києві.

@natyfiletes@natyfiletes

Попит на патріотичні тату зростав ще з 2014-го. Чоловіки тяжіють до написів та графічних символів України, рідного міста. Жінки висловлюються більш «алегорично» - наприклад, просять підібрати традиційно українські квіти для рослинного рукава. У передчутті війни і ті, й інші замовляли графічні тату-обереги на силу та добру вдачу. Дехто писав - допомогло.

@natyfiletes@natyfiletes

Зараз зрозуміло, що тату не є предметом першої необхідності. Але люди приходили й приходять, попри сирени та блокпости, за чимсь швидким і надихаючим. Хтось пише на зап’ястку особистий девіз чи ймення дітей. Один хлопець «дозрів» набити тотемного крука, схожого на тризуб, напередодні військкомату. Постійна клієнтка хоче контурну мапу України з кодом «4.5.0» - «все спокійно».

Пишуть друзі з-за кордону про шалену моду на українські тату. З Ізраїлю надіслали приклад – вишиваний орнамент із пучечком жита. В цілому, тренд на імітацію вишиванки на шкірі досить сталий.

Особливо пишаюся роботами для грузинського легіону, що захищає Україну. Це теж було до війни.

@natyfiletes@natyfiletes

Не знаю, як інші майстри, а я скасувала тверді ціни. Люди платять, скільки можуть. Виїжджаю на дом, приймаю в домашній студії. За філіжанкою кави люди діляться оптимістичними планами на майбутнє. У такі моменти особливо віриш: усе буде Україна!

@natyfiletes@natyfiletes

Тату-майстриня Катерина. Instagram

Тату-майстриня КатеринаТату-майстриня Катерина

Я довго жила у місті Чернігів та мала там студію тату та манікюру. Маю художню освіту, дуже люблю малювати - це моє життя. Рік тому закрила студію та переїхала до Києва, до коханого чоловіка.
Татуюванням займаюся 3 роки, але мріяла про це дуже і дуже давно.

@kattt_tattoo@kattt_tattoo

Наразі виконую патріотичні тату зі знижкою, а частина коштів йде на допомогу ЗСУ. Ціни на татуювання стартують від 900 гривень. Люди нещодавно почали записуватись на сеанс з бажанням зробити саме патріотичне тату, в основному це постійні клієнти або знайомі моїх клієнтів. 

Серед популярних зображень - герб та прапор України, а також варіанти сюжету "рускій воєнний корабель - іді на х*уй".

@kattt_tattoo@kattt_tattoo
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах