У Липцях вперше після деокупації відновили електропостачання

У Липцях уперше після деокупації відновили електропостачання.

У Липцях уперше після деокупації відновили електропостачання. Фото: ХОВА

Комуналка
22 грудня 2022 17:40

Сьогодні, 22 грудня, відновлено електропостачання Липців. Село, розташоване за 30 кілометрів від Харкова, було звільнено від російської окупації у вересні 2022 року.

Електрики у Липцях не було майже з першого дня повномасштабного вторгнення.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"За час окупації росіяни знищили, викрали та замінували практично всю мережу", - розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Липцях уперше після деокупації відновили електропостачання.У Липцях уперше після деокупації відновили електропостачання. Фото: ХОВА

Щоб розмінувати територію та відновити обладнання, знадобилося три місяці після визволення села. Наразі вже перші 450 споживачів у Липцях мають світло. Працювали всі підрозділи енергетиків – високовольтники, спеціалісти служби підстанцій, ремонтні бригади РЕМ тощо.

Енергетики обіцяють найближчим часом відновити електропостачання та іншим абонентам.

У Липцях уперше після деокупації відновили електропостачання.У Липцях уперше після деокупації відновили електропостачання. Фото: ХОВА

Довідка Vgorode. Село було окуповане російською армією у перші дні вторгнення Росії на Україну у лютому 2022 року. Як бази російські військові використовували відділення поліції та дитячий садок. Село було звільнено 247-м окремим батальйоном 127-ї окремої бригади територіальної оборони Харкова під час контрнаступу у Харківській області. Про звільнення села було оголошено 13 вересня 2022 року. За заявами української влади, за час окупації більше половини жителів села було вивезено до Росії (більшість з них - насильно або під тиском російських військових), у селі відмічені факти тортур.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах