У Харкові зруйновані російськими обстрілами будинки можуть реконструювати без відселення мешканців

У Харкові зруйновані російськими обстрілами будинки можуть реконструювати без відселення мешканців.

У Харкові зруйновані російськими обстрілами будинки можуть реконструювати без відселення мешканців. Фото: https://rescon1.com

Комуналка
20 грудня 2022 20:58

Британський архітектор Норман Фостер запропонував застосувати у Харкові метод реконструкції старих будівель без розселення мешканців.

Йдеться про будівлі радянської забудови, повідомили у Харківській міській раді.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Якщо поїдемо за Лондон, Париж, Відень – теж зможемо побачити будинки тієї доби. У нашому фонді пройшов великий семінар із житлових питань. Ми зібрали найкращих експертів, і була одна із студенток-архітекторів, яка представила своє бачення того, як зберегти будівлю за рахунок нового шару з дуже простих матеріалів, що кріпляться на стару споруду. І найголовніше, що коли йде реконструкція, мешканці можуть перебувати всередині абсолютно безпечно. Ми даємо будівлі друге життя, воно стає зробленим за європейськими стандартами. Такі методи застосовують у Європі – з різних матеріалів, з різною економічною ефективністю", – пояснив Норман Фостер на зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим.

Він пообіцяв надати експертів, які навчать групу харківських архітекторів модернізувати таким чином старі споруди. Разом вони зроблять пілотний проект, після чого зможуть самостійно виконувати роботи.

Мер Ігор Терехов вважає, що це було б виходом для багатьох районів міста.

За його словами, житлова проблема у Харкові зараз стоїть дуже гостро. Без житла залишилось 150 тисяч людей. У місті є райони, де потрібно застосувати такий досвід.

"Це буде знаковою ситуацією та виходом", - сказав він.

Нагадаємо, 16 грудня мер Харкова Ігор Терехов та британський архітектор Нормана Фостер зустрілися, щоб обговорити відновлення Харкова.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах