У Харківській області запроваджено аварійні відключення електроенергії

У Харківській області запроваджено аварійні відключення електроенергії.

У Харківській області запроваджено аварійні відключення електроенергії. Фото: Громадське радіо

Комуналка
11 сiчня 2023 11:22

У Харківській області 11 січня з 7:00 суттєво перевищено добовий ліміт споживання електроенергії, у регіоні застосовано аварійні відключення.

Про це повідомили у компанії "Укренерго".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Споживання електроенергії в Україні підвищилося через суттєве зниження температури на сході та в центрі країни. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності.

"Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведено ліміти споживання, що діють протягом доби – з 00:00 до 24:00. Вже з 7:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми було застосовано аварійні відключення", - зазначили у компанії.

В Укренерго додали, що в окремих областях внаслідок поривчастого вітру пошкодження у мережах операторів системи розподілу ведуться ремонтні роботи.

"У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж через високу активність бойових дій. Поки що енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії. "Укренерго". Виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога. Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтесь енергоємними приладами по черзі. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та знизити необхідність застосування обмежень", - йдеться у повідомленні Укренерго.

У Харківській області запроваджено аварійні відключення електроенергії фото 1У Харківській області запроваджено аварійні відключення електроенергії фото 1

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах