Сплатили 31%: харків'ян просять розраховуватись за електроенергію

Харків'ян просять розраховуватись за електроенергію.

Харків'ян просять розраховуватись за електроенергію. Фото: asiaplustj.info

Комуналка
26 квiтня 2022 14:09

Приватне акціонерне товариство "Харківенергозбут" просить споживачів Харкова та області сплатити борги за електроенергію, що накопичилися у лютому-березні 2022 року.

Через велику заборгованість можуть виникнути складнощі з електропостачанням споживачів, повідомили у прес-службі компанії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У період дії військового стану приватне акціонерне товариство "Харківенергозбут" працює і продовжує виконувати свої договірні зобов'язання щодо постачання електроенергії. Енергокомпанія щодня за гроші, отримані від споживачів, повинна закуповувати на ринку електроенергію для подальшого постачання. На сьогоднішній день рівень розрахунків усіма категоріями споживачів за електричну енергію, використану в лютому-березні 2022 року, значно знизилася і склала лише 31%.

Такий рівень розрахунків унеможливлює повною мірою виконання "Харківенергозбутом" своїх зобов'язань щодо закупівлі необхідних обсягів електричної енергії, що ставить під загрозу електропостачання Харкова та області. Заборгованість усіх споживачів станом на 25 квітня, основна сума якої виникла з 24 лютого, становить понад 670 мільйонів гривень, що призводить до того, що "Харківенергозбут" не має можливості виконувати свої договірні зобов'язання за обов'язковими договорами на ринку електроенергії", - пояснили в енергокомпанії.

Своєчасна оплата за використану електроенергію необхідна, щоб забезпечити постійну роботу "Харківенергозбуту" та для безперебійного електропостачання.

"Харківенергозбут" попереджає, що у разі наявності заборгованості має право відключати світло певної категорії споживачів-боржників (крім населення), як в умовах воєнного стану, так і відразу після його закінчення, а тому слід відповідально ставитися до виконання своїх зобов'язань щодо оплати за спожиту електроенергію", - нагадали в енергокомпанії.

Постачальник електроенергії звертається до всіх споживачів-боржників із закликом сплатити рахунки, зокрема через системи електронних платежів банків-партнерів:

  • сайт, особистий кабінет або мобільний додаток "ПриватБанку";
  • сайт, особистий кабінет або мобільний додаток "Ощадбанку";
  • сайт, особистий кабінет або мобільний додаток EasyPay;
  • сайт чи відділення АТ "Укрпошта";
  • мобільний додаток "Харенерго", або іншим зручним способом.

Нагадаємо, енергетики просять харків'ян не оплачувати рахунки за електрику через "Мегабанк". На підприємстві стверджують, що "Мегабанк" не перераховує їм гроші споживачів уже понад два тижні у зв'язку з тим, що перебуває на межі банкрутства. 

Раніше у мерії Харкова повідомили, що харків'яни з 24 лютого і до кінця війни можуть не платити за квитанціями, які приходять за житлово-комунальні послуги. Йдеться про гаряче і холодне водопостачання, опалення, вивезення сміття, утримання прибудинкових територій та ін. - оплачуються тільки газ та електрика. Тим, хто зробив оплату, зроблять перерахунок після війни.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах