У ХОВА сказали, коли може розпочатися опалювальний сезон у Харкові та області

У ХОВА сказали, коли може розпочатися опалювальний сезон у Харкові та області.

У ХОВА сказали, коли може розпочатися опалювальний сезон у Харкові та області. Фото: finance.ua

Комуналка
10 жовтня 20:03

На Харківщині опалювальний сезон, враховуючи теплу погоду та необхідність економії ресурсів, розпочнеться пізніше 15 жовтня.

Про це у коментарі виданню "Думка" сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Щодо підготовки до опалювального сезону, тут ми працюємо за планом. Не називаючи цифр, не називаючи дат, ми маємо підгодовуватися, я переконаний, що ми впораємося з цим завданням. Звичайно, маємо зважати на ті обстріли енергетики, які у нас є, і ті удари по Харківщині, які ми наразі маємо майже щодня. Крім того, початок опалювального сезону буде залежати від погодних умов і від обороноздатності нашої області, тому що рішення щодо початку опалювального сезону ми будемо узгоджувати на всіх абсолютно рівнях, включаючи профільні міністерства, включаючи Офіс президента і, звичайно, проводячи консультації і спільно приймаючи рішення з нашими військовими", - сказав Синєгубов.

Також, за його словами, на теплопостачання впливає необхідність економії газових ресурсів.

"Щойно будуть вирішувати погодні умови, ми відразу прийматимемо рішення про початок опалювального сезону. Проте водночас, враховуючи досвід минулого опалювального сезону, я думаю, що він почнеться пізніше 15 жовтня", - сказав начальник ОВА.

Синєгубов розповів, як область готувалася до зими, незважаючи на обстріл.

"По-перше, після обстрілів навесні, коли ворог майже повністю знищив нашу енергетичну систему, ми одразу почали аудит того, що ми маємо, і приймали рішення щодо оперативного відновлення ключових ліній, ключових станції, щоб забезпечити опалювальний сезон сталою динамікою. Крім того, паралельно працювали над узгодженням усіх абсолютно відомств, підприємство тощо щодо укладання нових контрактів на газопостачання, урегулювання проблемних питань щодо накопичення боргів, арештів рахунків тощо. Я вважаю, що більшу частину питань ми оперативно вирішили, частину до початку опалювального сезону ми вирішимо. У постійній комунікації знаходимося з усіма державними органами, НАК "Нафтогаз", з усіма профільними міністерствами та відомствами, щоб почати безпроблемно опалювальний сезон. Наразі я не бачу великих питань або проблем, що можуть поставити під сумнів початок опалювального сезону", - сказав начальник ОВА.

Він додав, що наразі реалізується проєкт децентралізації системи теплопостачання у Харківській області.

"Це великий проект, який буде реалізовуватися не один рік, це точно. Це стратегічне питання, яке ми будемо впроваджувати впродовж декількох років. І це нова філософія, новий підхід для реалізації теплопостачання від виробника до кінцевого споживача. Тому, звичайно, ряд цієї програми ми вже реалізували на Харківщині, у населених пунктах області, однак ще дуже багато роботи потрібно зробити в цьому напрямку", – додав Синєгубов.

Відповідаючи на запитання, чи буде у Харкові опалення, Синєгубов сказав:

"Станом на цю хвилину – буде, що буде через хвилину – велике питання, бо ми залежимо дійсно від тих обстрілів, які ми маємо наразі, на жаль".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах