У "Газмережі" назвали викривленою інформацію про відміну плати за газ у Харківській області

У "Газмережі" назвали спотвореною інформацію про відміну плати за газ у Харківській області.

У "Газмережі" назвали спотвореною інформацію про відміну плати за газ у Харківській області. Ілюстрація: Vgorode

Комуналка
09 липня 17:04

У Харківській філії "Газмережі" прокоментували повідомлення про відміну плати за газ для мешканців Харківщини, Сумщини та Донбасу, які активно поширюються у соцмережах.

У цих повідомленнях посилаються на Міністерство реінтеграції. На сайті Міністерства такої інформації немає.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Звернімо увагу: ця інформація викривлена. Ми дякуємо всім клієнтам, які відповідально оплачують послуги доставки "блакитного палива". Ваші кошти дозволяють нам оперативно "реанімувати" мережі після ворожих обстрілів та продовжувати розподіляти газ у ваші будинки", - повідомили у Харківській філії. Газмережі".

У "Газмережі" назвали викривленою інформацію про відміну плати за газ у Харківській області фото 1У "Газмережі" назвали викривленою інформацію про відміну плати за газ у Харківській області фото 1

Пізніше Мінреінтеграції також надав пояснення щодо цієї ситуації.

"Йдеться про експериментальний проєкт із забезпечення гуманітарним скрапленим газом вразливих категорій громадян на території Харківщини, Сумщини та Донеччини. Деякі ЗМІ напевно несвідомо перекрутили інформацію. Використовуючи некоректні заголовки, некоректний контекст і підтекст, вони говорять про скасування оплати за газопостачання для мешканців зазначених областей. Такі повідомлення звісно вводять в оману громадян і створюють додаткову соціальну напругу", - повідомили в Міністерстві.

З цього приводу Мінреінтеграції роз’яснює:

  1. Вказаний експериментальний проєкт стосується тільки вразливих категорій населення і тільки прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини.
  2. Проєкт стосується лише скрапленого газу у балонах, який буде надаватися безкоштовно як гуманітарна допомога, тільки для проходження зимового періоду.
  3. Проєкт не стосується системи централізованого газопостачання і не скасовує жодних виплат за централізоване газопостачання.

Обговорення відповідного експериментального проєкту відбувається на спеціальних нарадах під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Наразі експериментальний проєкт ще не затверджено, він проходить погодження із центральними органами виконавчої влади, додали в Міністерстві.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах