У Харкові та області запровадили аварійні відключення

У Харкові та області запровадили аварійні відключення.

У Харкові та області запровадили аварійні відключення. Фото: РБК-Україна

Комуналка
04 червня 15:38

У Харкові та Харківській області запроваджено графіки аварійних відключень електроенергії.

Про це повідомили у "Харковообленерго".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аварійних відключень довелося вдатися у зв'язку зі складною ситуацією в Об'єднаній енергосистемі України, яка склалася внаслідок пошкодження енергооб'єктів ворожими обстрілами, пояснили енергетики.

"Незважаючи на неодноразові вимоги "Укренерго" до обленерго дотримуватися доведених до областей лімітів, споживання в Донецькій, Житомирській, Миколаївській, м.Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати. Коли споживання значно перевищило ліміти, "Укренерго" вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 - спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів в цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури" - повідомили в "Укренерго".

Як пояснили в енергокомпанії, ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень.

"Нагадуємо, вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак росії на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів", - кажуть в "Укренерго".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах