Борги за "комуналку" можуть списати: кому саме

Борги за комуналку можуть списати: кому саме.

Борги за комуналку можуть списати: кому саме. Фото: https://www.inform.zp.ua

Комуналка
24 березня 2023 09:20

Питання про списання боргів мешканцям будинків на деокупованих територіях Харківської області розглядалося на нараді за участю президента Володимира Зеленського 22 березня.

Йдеться про те, щоб надати можливість мешканцям деокупованих населених пунктів, що виїжджають, списати борги за комунальні послуги. Але рішення може бути ухвалене лише Кабміном на національному рівні, пише Kharkiv Today.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вже дано відповідні доручення. Щоб це питання було опрацьовано та вирішено на загальнонаціональному рівні. Тому чекаємо на рішення, напевно, Кабміну про можливе списання чи заборону нарахування за той період часу, коли людина не проживала у своєму будинку. Це легко встановити, оскільки потрібно реєструвати своє місце проживання, коли людина має статус ВПО", - сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Чи платити зараз людям, Синєгубов відповів, що потрібно дочекатися рішення.

Раніше депутати ВР пропонували списати борги за газ, опалення, електрику чи воду тим людям, чиє житло з початку повномасштабного вторгнення опинилося у зоні бойових дій. Для решти депутатів пропонували механізм реструктуризації, тобто поетапної оплати. Причому сума сплати за комуналку щомісяця має перевищувати 25% доходів споживача.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах