Ворог завдав 11 ракетних ударів по Харкову: пошкоджено ТЕЦ — Терехов

Ворог завдав 11 ракетних ударів у Харкові: пошкоджено ТЕЦ.

Ворог завдав 11 ракетних ударів у Харкові: пошкоджено ТЕЦ. Фото: Накипіло

Комуналка
09 березня 2023 13:18

Росіяни завдали 15 ракетних ударів по Харківській області сьогодні, 9 березня, з них 11 – по Харкову. Була пошкоджена критична інфраструктура, зокрема ТЕЦ та трансформаторні підстанції. Важливі інфраструктурні об'єкти працюють на генераторах, зокрема лікарні, магазини, аптеки, АЗС.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону Харківський міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ммісто було знеструмлене. За словами Терехова, оскільки метрополітен та наземний електротранспорт не курсують, людей перевозять муніципальні автобуси. Окрім того, для городян у штатному режимі працюють пункти видачі гарячого харчування.

Харківське метро працює в режимі укриття.

«Енергетики та комунальні служби працюють над відновленням електропостачання. Ми вважаємо, що ситуація – складна, але спільними зусиллями нам вдасться у більш менш стислі терміни дати світло. Працюємо над відновленням тепла. Водопостачання припинено, але у всіх районах їздитимуть водовози», - сказав мер.

Ігор Терехов повідомив, що постраждалих харків'ян через ракетну атаку немає. Нагадаємо, у Пісочині постраждали дві жінки.

Ближче до 11 години ранку світло почало частково з'являтися у Лозівській, Нововодолазькій та Первомайській громадах. Решта районів поки що без електроенергії.

Також після обстрілу доступ до інтернету у Харкові знизився до 25%. Укрзалізниця повідомляє про затримки у графіках руху поїздів.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синеєгубов прогнозує, що протягом двох-трьох годин енергетики відновлять електропостачання по всій Харківщині.

За словами голови «Укренерго» Володимира Кудрицького, Харківська область – серед регіонів, які найбільше постраждали від атаки РФ

"Ми всі відновимо на найбільш постраждалих сьогодні Харкищині, Дніпропетровщині, Одещині та Житомирщині", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в ніч із 8 на 9 березня росія завдала чергового ракетного удару по Україні. Є влучення на Львівщині, загинули люди. Крім того, влучення є і у Києві. За попередніми даними, росіяни вдарили по Київщині аеробалістичною ракетою типу "Кинжал".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах