Як платити за воду харків'янам, які повернулися до міста: коментар "Харківводоканалу"

Як платити за воду харків'янам, які повернулися до міста.

Як платити за воду харків'янам, які повернулися до міста. Ілюстрація: Vgorode

Комуналка
03 березня 2023 11:37

У КП «Харківводоканал» розповіли, як оплачувати комунальні послуги харків'янам, які повертаються до міста.

Абоненти зі встановленими приладами обліку води оплачують послуги згідно з нарахованим, решті необхідно звернутися до абонентського відділу свого району та надати документи, що підтверджують період відсутності в місті (довідку ВПО або документ прикордонної служби). Після цього буде здійснено перерахунок. Про це повідомив заступник генерального директора КП "Харківводоканал" Тарас Грущак.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для коректного нарахування оплати харків'ян просять передавати показання приладів обліку до 20 числа кожного місяця через особистий кабінет на сайті підприємства, колцентру чи безпосередньо до абонентського відділу.

Тарас Грущак нагадав, що у тарифах відбулися зміни: тепер у квитанціях зазначено оплату за водопостачання, водовідведення, обслуговування внутрішньобудинкових систем та абонентську плату.

"Всі ці платежі були і раніше, але однією графою, тепер їх вивели окремо, щоб споживачі бачили, за що вони платять, і з чого конкретно складається тариф. Хочу звернути увагу, що мешканці багатоквартирних будинків оплачують обслуговування внутрішньобудинкових систем, навіть якщо не користуються водопостачанням та водовідведенням. Також провадиться нарахування абонентної плати", - повідомив Тарас Грущак.

Він зазначив, що на період військового стану підприємство не вживає заходів щодо примусового стягнення заборгованості.

«Ми розуміємо, наскільки важко зараз городянам, але звертаємо увагу, що навіть у найважчі часи колектив підприємства продовжував працювати та надавати послуги у повному обсязі, у тому числі й під обстрілами. Тому хочу ще раз звернутися з проханням щодо можливості здійснювати оплату, тому що саме регулярні платежі є запорукою того, що й надалі підприємство зможе стабільно працювати та якісно обслуговувати споживачів», - сказав він.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах