У Харківобленерго розповіли, у яких випадках відключатимуть світло

У Харківобленерго розповіли, у яких випадках відключатимуть світло.

У Харківобленерго розповіли, у яких випадках відключатимуть світло. Фото: 24 Канал

Комуналка
13 жовтня 2022 14:38

Світло відключатимуть без попередження споживачів та місцевих органів влади у разі виникнення аварійного дефіциту потужності та зниження частоти електричного струму для недопущення перевантаження обладнання.

Графіки аварійних відключень електроенергії (ДАО) запроваджує персонал операторів системи розподілу (ОСР) за розпорядженням диспетчера Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК "Укренерго", повідомили у прес-службі АК «Харківобленерго».

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це відбувається шляхом відключення живильних ліній і трансформаторів безпосередньо з центрів живлення, без попередження споживачів, при виникненні аварійного дефіциту потужності та зниженні частоти електричного струму, порушенні режимів граничних перетоків або неприпустимому перевантаженні обладнання, зниженні рівня напруги в контрольних точках, необхідності запобігання порушенням граничних меж гідроелектростанцій та водосховищ України.

Термін виконання ДАВ становить до 15 хвилин. Диспетчери електроенергетичної системи, підприємства електроенергетики, чергові підстанції виконують розпорядження на застосування ДАВ без попередження споживачів та попереднього узгодження з місцевими органами виконавчої влади.

Тривалість у перерві електропостачання споживачів при відключенні за графіком (ДАО), як правило, не повинна перевищувати 2 години, а за погодженням з місцевими органами виконавчої влади може становити більший період часу.

У складних аварійних ситуаціях допускається багаторазове відключення тих самих ліній по ДАО з перервою між відключеннями на 1-2 години.

«Щоб зберегти баланс в енергосистемі та гіпотетичних відключень було менше, ми просимо споживачів мінімізувати підключення до мережі потужних побутових електроприладів: обігрівачі, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, посудомийні машини, праски, кондиціонери, пилососи тощо. Особливо це стосується періодів часу з 17:00 до 22:00 та з 8:00 до 10:00», - уточнили у «Харківобленерго».

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах