Віялові відключення світла у Харкові — що сказав Терехов

Віялові відключення світла у Харкові — що сказав Терехов.

Віялові відключення світла у Харкові — що сказав Терехов. Фото: 5 канал

Комуналка
11 жовтня 2022 11:00

В Офісі президента України заявили про те, що російський масований обстріл об'єктів енергетики в Україні може вплинути на стабільність енергозабезпечення і, як наслідок, призвести до віялових відключень.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Вже однозначно зрозуміло, що більша частина ракет потрапила до енергосистем різних міст, — повідомив заступник голови ВП Кирило Тимошенко. — Під прицілом — енергооб'єкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра та Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини загалом увесь південь. Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тож треба бути готовим до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень».

Мер Харкова Ігор Терехов уточнив, що у місті поки що не плануються віялові відключення світла, які проводяться в деяких регіонах України з метою обмеження обсягу споживаної енергії.

«Поки що ми тримаємо той рівень навантаження, який є і він дозволяє Харкову зараз проходити без віялових відключень. Але я не відкидаю такої можливості. На жаль, це залежить не від нас і нашої енергетичної системи, а від того, наскільки глобальними будуть руйнування, які цілеспрямовано завдає російський агресор», — наголосив мер Ігор Терехов в ефірі нацмарафону.

Про те, що протягом кількох днів в Україні можливі віялові відключення електроенергії, повідомив також в ефірі нацмарафону голова Укренерго Володимир Кудрицький. Це будуть контрольовані обмеження споживання, наголосив він, і вони будуть тимчасовими — за «кілька годин, не більше».

Нагадаємо, сьогодні у Харкові у першій половині дня можливі вибіркові відключення світла для підтримки української енергосистеми.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах