Хто з українців може не сплачувати борги за комуналку

Хтось із українців може не платити борги за комуналку.

Хтось із українців може не платити борги за комуналку. Фото: Vgorode

Комуналка
23 вересня 2022 22:18

Існує думка, що до кінця війни платити за комуналку не обов'язково. Але це не так – мешканці Києва вже отримують виклики до суду за несплату. У неплатників можуть заблокувати рахунки та забрати автомобіль.

Думка про те, що до закінчення військових дій несплата комунальних послуг ніяк не карається, була викликана березневою постановою уряду, згідно з якою вводилася заборона за стягнення штрафів та неустойок за несплату послуг ЖКГ.

Але до законодавчої бази у серпні було внесено корективи, повідомляє 1+1, про які не всі жителі України знають. Згідно з новим законом, ухваленим депутатами, заборона на стягнення боргів тепер стосується людей, які проживали в районах, що були під окупацією, або де велися бойові дії. На мешканців решти територій України ця пільга більше не поширюється.

Якщо населений пункт, в якому ви проживаєте, знаходився в окупації, за ЖКГ за цей час можна не платити. Однак для цього потрібно подати довідку з органу влади регіону, в якому ви перебували в евакуації.

Люди з тилових територій, які не сплачували тривалий термін послуги ЖКГ та накопичили борги, ризикують тим, що у них заарештують майно, банківські рахунки та автомобіль.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах