На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання

На Северной Салтовке начали ремонтировать водопроводные сети.

На Северной Салтовке начали ремонтировать водопроводные сети. Фото: vodokanal.kharkov.ua

Комуналка
12 травня 2022 14:06

Бригади КП «Харківводоканал» намагаються відновити подачу води до Салтівського житлового масиву.

Як повідомили у прес-службі КП «Харківводоканал», комунальники проіспектували стан мереж у найаварійнішому з обстрілів та руйнувань районі Харкова – житлових масивах Салтівка та Північна Салтівка.

Останні оперативні новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, шоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, у мікрорайоні Північна Салтівка-1 після вибуху пошкоджено та потребує ремонту трубопровід діаметром 500 мм, що подає воду до 44 багатоквартирних будинків. Робітники відзначили пошкоджені ділянки на зовнішніх трубопроводах, сплановано заходи щодо відновлення поривів на водоводах.

На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання.На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання. Фото: vodokanal.kharkov.ua

Вирішується питання подачі води та до будинків 524-го мікрорайону Салтівки.

«Сплановано відновлювальні роботи на трубопроводі на ділянці вулиць Академіка Павлова та Бучми, де також значні пошкодження. Після виконаного ремонту відновимо подачу води у 12 житлових будинків, розташованих у 524 мікрорайоні», - повідомив заступник генерального директора - директор Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Владлен Волков.

На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання.На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання. Фото: vodokanal.kharkov.ua

За його словами, на пошкоджених ділянках чекають значні обсяги ремонтних та відновлювальних робіт, перекладка мереж різного діаметру, заміна запірної арматури та оглядових колодязів.

«Складність полягає ще й у тому, що розташовані тут будинки зазнали численних руйнувань і після відновлення зовнішніх мереж холодного водопостачання, доведеться провести повний огляд внутрішньобудинкових систем. Усі роботи із забезпечення подачі води у цей район плануємо проводити комплексно та поетапно. Це наші проблеми, і ми їх успішно вирішимо, водопостачання у Салтівці буде обов'язково відновлено. Цьому житловому масиву дісталося, як жодному іншому в місті», - наголосив заступник генерального директора – директор Комплексу «Харківодопостачання».

Планові роботи щодо відновлення подачі холодної води у всіх районах міста продовжуються. Так, учора усунули 5 пошкоджень на водоводах і упорядкували 6 оглядових колодязів.

Постійно ведуться значні підключення внутрішньобудинкових систем споживачам, тільки за вчора відновили подачу води до 3 багатоповерхових будинків на вулиці Грицевця, водопостачання подали до 156 квартир.

Сьогодні у роботі 9 пошкоджень на зовнішніх мережах холодного водопостачання.

Нагадаємо, бригади Комплексу "Харківводовідведення" КП "Харківводоканал" щодня відпрацьовують понад 50 заявок городян на прочистку зовнішніх каналізаційних мереж.

На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання.На Північній Салтівці відновлюють мережі водопостачання. Фото: vodokanal.kharkov.ua

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах