З Харкова пустили перший поїзд із дитячим вагоном

З Харкова пустили перший поїзд із дитячим вагоном. || Фото: Укрзалізниця

Сьогодні, 8 серпня, "Укрзалізниця" у партнерстві з ЮНІСЕФ відправила до першого рейсу дитячий вагон. Він вирушив одним з найдовших і найпопулярніших маршрутів Харків – Ясіня у складі поїзда №15/16.

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цей купейний вагон адаптований для подорожі сімей з дітьми різного віку, але найцікавішим він буде для дітей до 8 років, кажуть у компанії. Квитки на цей вагон можна придбати виключно у додатку Укрзалізниці, де він має окреме маркування.

Під час посадки маленькі пасажири дитячого вагона отримають спеціальні браслети із зазначенням купе та контактного номера телефону батьків.

Чим дитячий вагон відрізняється від звичайного

У коридорі вагона з'явилися інтерактивні плакати, бізиборди з рухомими елементами та дитячі перила з м'якою оббивкою для безпечного пересування.

Кожне купе легко відрізнятиметься дитиною, оскільки вони марковані "Іскорками суперсил" - персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

У кожному купе є навчально-розважальні матеріали, інструкції для руху, настільна гра та манеж для найменших пасажирів, а також збільшений обмежувач верхньої полиці із протиударною накладкою.

Вбиральня оснащена додатковими гігієнічними засобами, пеленальним столиком та спеціальними дитячими накладками на унітаз.

Під час оформлення дитячого вагона використано матеріали з платформи розвитку дошкільнят "НУМО", створеної командою експертів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Проектування та капітальний ремонт з модернізацією тривали 6 місяців на потужностях Укрзалізниці у спеціальному цеху. Повністю оновлено базове обладнання – від кондиціонерів та систем опалення до мобільних пандусів. Розробку та фінансування проекту було здійснено у співпраці з ЮНІСЕФ Україна та за фінансової підтримки уряду Бельгії", – розповіли в Укрзалізниці.

2024 року "Укрзалізниця" разом із партнерами планує запустити ще сім дитячих вагонів.

Последние новости