Як курсують електрички та потяги через Харків через блекаут

Як курсують електрички та потяги через Харків через блекаут. || Фото: Укрзалізниця

У зв'язку з перебоями в енергосистемі після обстрілу 22 березня рух приміських поїздів Південною залізницею змінено. Електрички скасовані, лише вранці та ввечері їх пускають резервними тепловозами. Також тепловозною тягою здійснюється рух усіх поїздів, включаючи швидкісні електропоїзди Hyundai Rotem.

Про це повідомила прес-служба Південної залізниці.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пасажирів просять стежити за оголошеннями на станціях та вокзалах.

Так, скасовано такі приміські поїзди:

Позначення "засилка" у переліку означає, що цей поїзд не для пасажирів.

"Це поїзд, що відправляється раніше не за графіком у робочому порядку до місця відправлення графікового поїзда. Тобто, якщо відправлення з Мерефи о 6.00, а в Мерефі відсутній локомотив для відправлення поїзда, то локомотив виїжджає заздалегідь (наприклад, о 4:00, щоб прибути на місце графікового поїзда). У такому поїзді "засилка" - пасажири не їдуть, а тільки машиніст та його помічник. На такі поїзди пасажири не звертають уваги", - пояснили у прес-службі Південної залізниці.

Також

Дізнатися про зміни в русі електропоїздів можна на сайті Південної залізниці у розділі "Розклад руху приміських поїздів".

"Однак з перебоями мережі інтернет, достовірну та точну інформацію про рух та скасовані приміські поїзди можна отримати на станціях та вокзалах у вигляді усних оголошень, що систематично озвучуються диктором", - пояснили на Південній залізниці.

В "Укрзалізниці" розповіли, що для знеструмлених ділянок були задіяні резервні схеми живлення та тепловози, тому всі потяги далекого прямування продовжують рух.

Зокрема, у Харківському вузлі рух усіх поїздів, включаючи швидкісні електропоїзди Hyundai Rotem, здійснюється тепловозною тягою.

"Затримки всіх поїздів можна традиційно побачити на uz-vezemo.uz.gov.ua, а ми нагадуємо, що якщо ви все ж таки пропустили свій рейс через обстріл і вимушену зупинку метро в незламному Харкові або де-небудь - ми приймемо вас на наступний рейс аналогічного спрямування за тим же квитком", - кажуть у залізничній кампанії.

Харківський вокзал переведено на резервне харчування, всі системи працюють, пункт Незламності та дитячий простір відкриті для відвідувачів.

Для пасажирів та мешканців міста на вокзалі функціонує Фортеця незламності, де можна випити гарячого чаю, зігрітися та зарядити гаджети. Для найменших гостей на вокзалі Харкова продовжує функціонувати дитяча точка "Спільно" від Укрзалізниці та UNICEF Ukraine: у безкоштовній розважально-розважальній зоні батьки можуть відпочити у теплі та безпеці, а діти – погратись та відволіктися.

 

 

Последние новости