Дві спорсменки з брейкінгу з Харкова поїдуть на Олімпіаду-2024

Дві спорсменки з брейкінгу з Харкова поїдуть на Олімпіаду-2024. ||

Одразу троє атлетів представлять Україну на Олімпійських іграх-2024 у змаганнях з брейкінгу. Дві спортсменки – із Харкова.

Вчора у Будапешті фінішував останній кваліфікаційний турнір Olympic Qualifier Series. На ньому атлети з усього світу виборювали право представити вуличні культури на Олімпійських іграх 2024 року.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За результатами турнірів з брейкінгу золоті путівки на паризьку Олімпіаду здобули бігерлз Анна Stefani Пономаренко та Катерина Kate Павленко, а також бібой Олег Kuzya Кузнєцов. Вони увійшли до 10 найкращих бігерлз і 8 найкращих бібоїв світу. Атлети представлятимуть Україну у боротьбі за олімпійські медалі з брейкінгу, який вперше стане частиною олімпійських змагань.

Підтримує Олімпійську збірну платформи Street Culture & Алгоритм дій та Міністерство молоді та спорту України.

Анна Stefani Пономаренко народилася у Харкові. Визначальним турніром для Stefani став відбірний Red Bull BC One, у якому вона здобула перемогу. Навіть вагітність не стала для Stefani причиною зменшити темп: на третьому місяці вона взяла участь у першій кваліфікації на Олімпіаду в Мадриді, а вже за чотири дні після пологів відновила регулярні тренування. Stefani успішно виступала на відбіркових турнірах до Олімпійських ігор у Парижі та паралельно виграла ще кілька престижних змагань, включаючи срібло чемпіонату Європи.

Читайте також: Харків'янка стала героїнею олімпійського серіалу про брейкінгу

Катерина Kate Павленко народилася та виросла у Харкові. Перший гучний тріумф Kate за кордоном відбувся, коли їй було 18 років на словацькому Outbreak Europe, де набула статусу європейської чемпіонки. Наступні роки Kate регулярно досягала у них успіхів: брала участь у міжнародних батлах у Франції, США, тричі вигравала український турнір BREAKIDZ та ще двічі той самий Outbreak Europe, з якого все почалося.

Олег Kuzya Кузнєцов народився у Кропивницькому. Світове визнання здобув завдяки участі у чемпіонаті світу Unbreakable Bboy Championship у 2016 році. В основній фазі він переміг сильних бібоїв зі США, Росії, Швеції, а у фіналі здолав японця Issei з рахунком 3:0 і став "брейкінг-сенсацією". Ця перемога відкрила для Kuzya нові можливості та надала ще більшої впевненості. Через кілька місяців він тріумфував на Outbreak Europe у Словаччині, потім – на Silverback Open у США. Далі – перші місця на батлах у Фінляндії, Італії, Нідерландах та чергові подіуми на Unbreakable та Outbreak.

Керівником Олімпійської збірної з брекінгу став популяризатор вуличних культур та співзасновник ГО Street Culture Георгій Матюхін, відомий у світі брейкінгу як бібой Dach. А готувати атлетів до вирішальних батлів буде Денис Семеніхін, відомий у брейкінг-спільноті як бібой Gimnast.

Дебют брейкінгу в Парижі відбудеться в урбан-містечку на площі Згоди наприкінці Ігор – 9 та 10 серпня 2024 року. За олімпійські медалі змагатимуться 32 спортсмени (16 бібоїв та 16 бігерлз) з усього світу. Кожну країну можуть представляти максимум чотири учасники. Судді оцінюватимуть атлетів попарно як суперників.

Последние новости