Укрпошта з 1 липня підвищує вартість доставки посилок та документів

Укрпошта з 1 липня підвищує вартість доставки посилок та документів. || Фото: protocol.ua

З 1 липня ціна доставки зростає на 13-16%. Незмінною залишається лише вартість міжнародних відправлень. Також відбулися зміни і у доставці великогабаритних відправлень.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Послуга «Укрпошта Стандарт» подорожчає:

"Однак навіть після перегляду вартості тарифи Укрпошти залишаються нижчими порівняно з конкурентами. Для прикладу, відправлення вагою до 1 кг у межах України, яке раніше коштувало 31 гривню, після перегляду тарифів коштуватиме 35 гривень, а доставка посилки вагою до 15 кг — 75 гривень порівняно з 65 гривнями до перегляду тарифів", - йдеться у повідомленні.

Також за новими тарифами з 1 липня доставлятимуться відправлення «Укрпошта Експрес». Підвищення становитиме в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 гривень, то з 1 липня коштуватиме 45 гривень.

На 14% зросте вартість пересилання документів.

Перегляд тарифів у компанії пояснили насамперед збільшенням логістичних витрат на доставку.

А ось вартість міжнародних відправлень залишається незмінною.

Також з 1 липня відбудуться зміни у доставці великогабаритних відправлень. Тепер Національний поштовий оператор береться приймати та доставляти великогабаритні посилки:

у виділених відділеннях для таких відправлень:

Великогабаритним вважається відправка фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м і сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) - до 3,5 м.

Зі списком об'єктів поштового зв'язку, що приймають до відправки великогабаритні посилки, можна ознайомитись тут або за посиланням.

Також введені зміни для відправок вагою понад 30 кг. Максимальна вага такого відправлення збільшується до 600 кг.

Последние новости