Родом із Ужгорода: стало відомо ім'я російського командира, який знищував із "Буратино" харківські села

Стало відоме ім'я російського командира, який знищував із "Буратіно харківські села. || Фото: прокуратура Харківської області

Прокуратура повідомила про підозру російському командиру, який наказав відкривати вогонь із забороненого міжнародним правом "Буратіно" по селах Мала Рогань та Вільхівка.

Йдеться про командира окремої мотострілецької бригади 6 загальновійськової армії Західного військового округу Збройних сил РФ Сергія Максимова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, 26 березня 2022 року російський командир, який родом з Ужгорода Закарпатської області, перебуваючи в селі Мала Рогань Харківського району віддав злочинний наказ.

Окупант наказав застосувати важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 «Буратіно» у напрямку житлових масивів сіл Мала Рогань та Вільхівка, що є порушенням норм міжнародного права.

Внаслідок обстрілу пошкоджено цивільні об'єкти, серед яких навчальний заклад Ольхівської сільської ради.

Крім того, мінно-вибухові травми отримала 13-річна дівчинка, яка померла в лікарні.

Російському командиру заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування здійснює СБУ у Харківській області.

 

 

Последние новости