Організував навчання за російськими стандартами: Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів

Куп'янський чиновник перейшов на бік окупантів. || Фото: прокуратура Харківської області

Начальник відділу освіти Куп'янської міської ради Роман Долгін пішов на співпрацю із російськими окупаційними силами в обмін на збереження посади.

Колаборант допомагає ворогові встановлювати та підтримувати окупаційний режим у Харківській області, повідомили в СБУ Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З початку повномасштабного вторгнення з РФ на територію України «просвітитель» добровільно перейшов на бік ворога та погодився зайняти псевдопосаду «начальника відділу освіти у тимчасовій цивільній адміністрації Куп'янського району Харківської області».

Чиновник активно виконує організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції у незаконно створеному окупаційною владою органі на тимчасово окупованій території Куп'янського району:

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Колаборанту заочно повідомили про підозру, йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

 

Последние новости