"Били по наведенню": у Харкові російська ракета зруйнувала завод "Машгідропривід"

У Харкові російська ракета зруйнувала завод "Машгідропривід". || Фото: Суспільне Харків

У ніч на 28 червня росіяни з "Іскандеру" обстріляли завод "Машгідропривід" у Слобідському районі міста. Пожежа, що виникла на підприємстві, була видна всьому місту.

За даними Харківської обласної прокуратури, російська армія вдарила по заводу близько 23:10.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

[telegram post="prokuratura_kharkiv/4737" desc=""]

У момент обстрілу на підприємстві були нічні охоронці, вони не постраждали, пише "Суспільне".

Від влучення ракети зруйновано будівлю заводу, близько 1000 кв. м вигоріли. Також вибуховою хвилею пошкоджено промислові цехи. Уламки металевого профілю, яким був покритий дах, закинуло на високовольтні лінії.

За словами заступника директора підприємства Володимира Світличного, "Машгідропривід" випускав гідроциліндри для сільгосптехніки, машин комунального господарства.

"Після 24 лютого ми не змогли відновити ті обсяги, які були і більше займалися підсобними роботами. А після сьогоднішньої ночі підприємство повністю зруйноване, повністю зупинено, близько 100 людей втратили роботу", - сказав Світличний.

На його думку, по підприємству били за наведенням або встановленим раніше маяком.

"Один вибух потужний. Прямо в центрі цеху величезна лійка, тобто явно цілеспрямовано сюди цілилися: чи стояв маяк, чи наводили. Боляче, прикро. Заради чого це робиться, хто від цього задоволення отримає? Або як це принесе комусь перемогу на фронті — тим, хто прийшов сюди непроханими, я не розумію. Просто божевільне варварство, яке нічим не пояснюється", — сказав заступник директора заводу.

Довідка Vgorode. Завод «Машгідропривід» був найбільшим виробником поршневих, плунжерних та телескопічних гідроциліндрів загального та спеціального призначення.

 

Последние новости